Tenis

Petra Martić pregazila Ukrajinku i otišla u drugo kolo u Rimu

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.05.2018.
Petra Martić pregazila Ukrajinku i otišla u drugo kolo u Rimu
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je odradila posao u prvom kolu turnira u Rimu i izborila plasman u drugo kolo. Ukrajinka Lesia Curenko uhvatila je samo tri gema...

Nešto više od sat i pol trebalo je Petri Martić za prolaz u drugo kolo turnira u Rimu iako rezultat sugerira kako je Martić i brže došla do pobjede. Konačnih 6:1, 6:2 daje naznaku vrlo laganog posla, međutim Ukrajinka se predala tek u trenutku kada je Martić povela s 3:0 uz dvostruki break u drugom setu.

Susjede na WTA ljestvici nisu se ranije sastajale, a Martić može biti zadovoljna odrađenim poslom i pobjedom koja joj dodatno podiže samopouzdanje.

Martić je u prvom setu u svoja prva tri servis gema spašavala break lopte, Curenko nije uspjela prelomiti nijednom i doći do breaka, a s druge strane dva puta je gubila svoj servis. Petra je tako pobjegla na 5:1 i rutinski dovršila prvi set.

Slično je bilo i u drugom setu. Curenko se tu žestoko borila kako bi ostala u igri, ali nakon maratonskog gema u kojem je kod 2:0 izgubila po drugi put servis, Ukrajinka je potpuno pala i više nije bilo povratka.

Martić je u svojim preostalim servis gemovima bila uvjerljiva, izgubila je samo jedan poen te sa 6:1, 6:2 prošla u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv četvrte nositeljice Eline Svitoline s kojom ima "neraščišćene račune" s prošlog Roland Garrosa gdje je poražena u osmini finala iako je imala 5:2 u trećem setu.

Rim, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Lesia Curenko (Ukrajina) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.05.2018. u 18:18
    Bravo, Petra pokazala susjetkinji na ljestvici da ima razlike izmedu 36. i 37. mjesta.
    narada108