Tenis

Donna Vekić vrlo uvjerljiva protiv Suarez Navarro

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.05.2018.
Donna Vekić vrlo uvjerljiva protiv Suarez Navarro
Foto: EPA

Donna Vekić otišla je stopama Petre Martić i odjurila u drugo kolo turnira u Rimu. Vrlo visoko slavila je protiv Carle Suarez Navarro i tako izborila drugo kolo...

Nakon što je Petra Martić sa 6:1, 6:2 svladala Lesiju Curenko, isto je napravila i Donna Vekić te identičnim rezultatom nadigrala Carlu Suarez Navarro.

Vekić je u glavni ždrijeb ušla kroz kvalifikacije, a ovdje je bila vrlo uvjerljiva i svladala nekadašnju članicu Top 10 svjetskog tenisa za manje od osamdeset minuta samo tri ispuštena gema.

Bio je to njihov tek drugi međusobni dvoboj, a za razliku od prvog susreta od prije dvije godine u Dohi, ovaj put bolja je bila Vekić i odnijela vrlo uvjerljivu pobjedu.

Vekić je imala odličan ulazak u meč, dobila je prva četiri gema, mogla je i peti, ali tu je propustila tri break lopte i Suarez Navarro uhvatila je jedini gem u prvom setu. Nakon toga Španjolka je imala 15:40 i mogla je smanjiti zaostatak, ali Vekić se izvukla i novim breakom uzela prvi set sa 6:1.

I u drugom setu Vekić je potpuno dominirala, povela je s 5:1 i bilo je jasno da će ovaj meč otići na njezinu stranu. Vratila je Suarez Navarro jedan izgubljeni servis, ali više od toga nije mogla i Vekić je uspješno zaključila meč te prošla u drugo kolo.

Lakše od očekivanja stigla je do pobjede i izborila drugo kolo gdje je očekuje dvoboj protiv 13. nositeljice Madison Keys iz SAD-a koja je u prvom kolu nadigrala Anastaziju Pavljučenkovu. Prije dvije godine na Roland Garrosu Keys je bila bolja sa 6:3, 6:2.

Rim, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, Q) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.05.2018. u 18:16
    bravo Donna tripobjede u nizu , protiv 86., 63 i 23. igracice svijeta, nije lose, ajmo!
    narada108