Nogomet

Paolo Guerrero bez Svjetskog prvenstva, CAS mu povećao kaznu

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.05.2018.
Paolo Guerrero bez Svjetskog prvenstva, CAS mu povećao kaznu
Foto: EPA

Kapetan peruanske reprezentacije Paolo Guerrero neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Guerrero je suspendiran na dodatnih šest mjeseci i nogometu će se vratiti tek u siječnju sljedeće godine...

Nakon što su mu u organizmu pronađeni tragovi kokaina na dopinškom testiranju u listopadu prošle godine poslije dvoboja kvalifikacija za SP protiv Argentine, Paolo Guerrero je suspendiran.

FIFA mu je odredila suspenziju u trajanju od šest mjeseci, Guerrero se borio kako bi se kazna uopće izbrisala jer je smatrao da nije kriv, a s druge strane Svjetska antidopinška organizacija borila se za povećavanje kazne.

Slučaj je na kraju završio na Sportskom arbitražnom sudu koji je odlučio povećati Fifinu kaznu što znači da Guerrero neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Suspenzija koja mu je istekla ovog mjeseca, tako je ponovno na snazi, a CAS je odlučio kako će se Guerrero moći vratiti na travnjak tek u siječnju sljedeće godine.

Obrana Peruanca sastojala se u tvrdnji kako stimulant u organizmu nije pomogao u poboljšanju nastupa te je u organizam unešen slučajno preko kontaminiranog čaja.

Neigranje Guerrera bit će težak udarac za Peru, igrači i treneri redom su govorili o njegovom značaju za reprezentaciju, a u Lausannei prilikom dolaska na sud dočekao ga je i veliki broj peruanskih navijača.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!