Nogomet

Rusija s popisa reprezentativaca uklonila igrača koji je bio pod istragom zbog dopinga

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 14.05.2018.
Rusija s popisa reprezentativaca uklonila igrača koji je bio pod istragom zbog dopinga
Foto: EPA

Nogometni savez Rusije uklonio je Ruslana Kambolova s popisa reprezentativaca za predstojeće Svjetsko prvenstvo zbog ozljede mišića koju je zadobio u posljednjem susretu Rubina iz Kazanja...

Nogometni savez Rusije potvrdio je danas da se Ruslan Kambolov više ne nalazi na popisu reprezentativaca za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a kao razlog navodi se ozljeda mišića koju je igrač zadobio jučer tijekom prvenstvenog susreta. Izbornik i treneri odlučili su se na ovaj potez s obzirom na vrijeme preostalo do prvenstva i mogućnost da se ozljeda pogorša kroz treninge.

Kambolov se ove godine našao pod istragom FIFA-e nakon objave Svjetske antidopinške agencije o istrazi slučajeva u kojima su ruski dužnosnici prikrivali rezultate dopinških testiranja. Kambolovi odvjetnici izjavili su da je slučaj odbačen zbog nedostatka dokaza iako to FIFA do sada još nije službeno potvrdila. Kao zamjena na popisu je osvanulo ime Sergeja Ignaševiča, 38 godina starog igrača koji se 2016. godine oprostio od reprezentacije nakon 120 nastupa u nacionalnom dresu.

Izbornik Stanislav Čerčesov potvrdio je da se sastao s Ignaševičem u nedjelju bez obzira na prijašnja odbijanja povratka u reprezentaciju. "Ignaševič me saslušao i danas nakon što smo saznali rezultate Kambolovog pregleda dao svoj pristanak". Igrač je priznao da je ostao pomalo iznenađen pozivom: "Bio sam iznenađen, ali mislim da je pristanak jedina ispravna stvar. Napokon radi se o Svjetskom prvenstvu i to još onom koje se igra u mojoj domovini. Dat ću sve od sebe kako bi pomogao reprezentaciji".

Činjenica je da će Rusiji dobro doći bilo kakva pomoć uzmemo li u obzir da u posljednjih pet utakmica nije upisala pobjedu. Od 2016. godine Rusi su odigrali 13 utakmica s protivnicima koji će biti na Svjetskom prvenstvu i upisali su samo jednu pobjedu, onu protiv Južne Koreje. Do početka prvenstva ostala su im tek dva pripremna ogleda, 30. svibnja protiv Austrije i 5. lipnja protiv Turske.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!