Košarka

VIDEO: Sjajni Durant predvodio Warriorse u gostujućoj pobjedi u Houstonu

Branimir Korać • utorak, 15.05.2018.
VIDEO: Sjajni Durant predvodio Warriorse u gostujućoj pobjedi u Houstonu
Foto: EPA

Golden State Warriorsi već u prvoj utakmici u Houstonu stigli su do pobjede i poveli u finalnoj seriji Zapada s 1-0. Odličan posao Warriorsa koji tako rade break i dolaze do prednosti i preuzimaju status favorita za ulazak u veliko finale lige...

Houston Rockets - Golden State Warriors 106:119 (0-1)

Kevin Durant igra u sjajnoj formi i nosio je Warriorse do pobjede i u Houstonu protiv Rocketsa u prvom susretu finala Zapada. Odigrao je veliku utakmicu i bio ključan igrač u važnoj gostujućoj pobjedi s kojom je Golden State napravio prvi korak prema finalu lige.

Iako su Rocketsi ušli kao prvi nositelji u doigravanje, Warriorsi vrlo rano rade break i preuzimaju na sebe status favorita. Uoči drugog susreta finalne serije, pritisak je na strani Rocketsa koji neće smjeti izgubiti na svom parketu i drugu utakmicu jer bi se u tom slučaju praktički mogli oprostiti od finala doigravanja.

Steve Kerr cijelu utakmicu odradio je s niskom petorkom, Javale McGee i Zaza Pačulia nisu korišteni protiv Clinta Capele već je igrao s pokretljivijim i bržim Greenom što se pokazalo kao odličan potez.

Rocketsi su dobro krenuli u utakmicu i imali su u prvoj dionici do devet poena viška da bi do odlaska na poluvrijeme Golden State uzvratio te se na odmor otišlo s poravnatih 56:56.

U trećoj dionici Golden State je potpuno preuzeo kontrolu, pobjegao je na 13 poena prednosti da bi Houston serijom 13:2 s kraja treće i početkom četvrte četvrtine došao na samo dva poena zaostatka. Izgledalo je kao da će se domaćin potpuno vratiti, no Warriorsi su onda napravili seriju 13:4 uz osam poena Klayja Thompsona te pobjegli na 100:87 osam minuta prije kraja.

Houston je još jednom zaprijetio povratkom na pet minuta prije kraja kada je James Harden smanjio na 103:96, ali još jednom je uzvratio Thompson za novo odvajanje i lagano čuvanje prednosti do kraja susreta.

"Nećete samo izaći na parket i tek tako ih srediti. Imali smo previše psiholoških padova da bi napravili nešto više protiv ovakvog protivnika. Nismo dovoljno dobro preuzimali igrače, previše smo griješili i promašili previše laganih polaganja. S psihološke strane moramo biti puno stabilniji i bolji", tvrdi Mike D'Antoni.

Warriorse su predvodili Durant s 37 poena i Klay Thompson s 28 poena i tricom 6/15. Kod Rocketsa Harden je ubacio 41 poen (5/9 trica) uz sedam asistencija, a Chris Paul 23 poena uz 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!