Nogomet

Löw produžio ugovor, na popis uvrstio Neuera i Reusa, nema mjesta za Götzea

Branimir Korać • utorak, 15.05.2018.
Löw produžio ugovor, na popis uvrstio Neuera i Reusa, nema mjesta za Götzea
Foto: EPA

Važan dan za njemački nogomet. Joachim Löw stavio je potpis na produženje ugovora te ostaje na klupi reprezentacije, a ujedno je i objavio širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

Joachim Löw ostaje vjeran klupi njemačke reprezentacije što je potvrđeno danas produženjem ugovora. Iako su za njega bili zainteresirani neki od najvećih klubova, nije se htio upuštati u klupske vode već je stavio potpis na produženje do 2022. godine.

Još jedan kompletan ciklus za Svjetsko prvenstvo odradit će na klupi Njemačke čime su razočarani ostali navijači Arsenala koji su se nadali kako bi Löw ipak mogao prelomiti i naslijediti Arsenea Wengera.

Osim što nastavlja misiju na klupi Njemačke, Löw je danas objavio i imena kandidata koji kandidiraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Među kandidatima je i Manuel Neuer koji će tako ipak dobiti priliku na pripremama pokazati Löwu kako je dovoljno spreman za odlazak na SP.

Pozivnicu je dobio i Marco Reus, ali ne i Mario Götze.Obojica su proteklih sezona imali problema s ozljedama, a Löw je na kraju procijenio kako mu je Reus potrebniji.

Sjajnu sezonu iza sebe ima napadač Freiburga Nils Petersen koji je dobio prednost nad Bayernovim napadačem Sandrom Wagnerom.

Njemačka

Vratari: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain);

Braniči: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Jerome Boateng, Mats Hummels, Niklas Sule i Joshua Kimmich (svi Bayern), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen);

Veznjaci i napadači: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Mario Gomez (Vfb Stuttgart), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gundogan i Leroy Sane (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller i Sebastien Rudy (Bayern), Mesut Özil (Arsenal), Nils Petersen (SC Freiburg), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig).

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!