Košarka

Dominik Mavra sjajan u drugoj utakmici, Lietkabelis ipak poražen

Branimir Korać • utorak, 15.05.2018.
Dominik Mavra sjajan u drugoj utakmici, Lietkabelis ipak poražen

U drugoj utakmici četvrtfinala litavskog doigravanja Lietkabelis je poražen na gostovanju kod Šiauliaija. Nakon glatke pobjede na svom parketu u prvom susretu u uzvratu je poražen unatoč odličnom nastupu Dominika Mavre...

I prije početka četvrtfinalne serije, Lietkabelis i Šiauliai činili su na papiru najneizvjesniji par što potvrđuju i prve dvije utakmice. Svaka momčad upisala je pobjedu na svom parketu i to bez velikih stresova.

Lietkabelis je tu bio uvjerljiviji, u prvom susretu odnio je visoku pobjedu 103:86, no uzvrat je bio potpuno na strani Šiauliaija koji je konstantno vodio i zasluženo slavio.

Prednost domaćina većim dijelom susreta bila je u dvoznamenkastim vodama i Lietkabelis kroz svih 40 minuta nije imao pravu priliku za zakomplicirati dvoboj.

U gostujućim redovima odličan posao odradio je Dominik Mavra koji je za 25 minuta ubacio 18 poena (6/7 za dva, 1/2 za tri, 3/3 slobodna) uz osam asistencija dok je Darjuš Lavrinovič dodao 14 poena. Kod domaćina Evaldas Šaulys ubacio je 24 poena uz osam skokova, a Akeem Wright 17 poena uz osam skokova.

LKL, četvrtfinale:
Šiauliai - Lietkabelis 94:84 (1-1)

FOTO - MZT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!