Nogomet

Alexander-Arnold: "Čast mi je što sam pozvan, uzbuđen sam i neizmjerno ponosan"

Sportnet • četvrtak, 17.05.2018.
Alexander-Arnold: "Čast mi je što sam pozvan, uzbuđen sam i neizmjerno ponosan"
Foto: EPA

Teško ćete naći dobrog poznavatelja nogometa koji će reći kako Trent Alexander-Arnold nije zaslužio poziv u englesku reprezentaciju, a takvog uvjerenja je i njegov trener u Liverpoolu, Jurgen Klopp...

PIŠE: Jan Šneler

Mladi, 19-godišnji desni bek Liverpoola, Trent Alexander-Arnold, prije najvećeg testa njegove karijere (finale Lige prvaka), dobio je poziv kojeg svaki nogometaš želi - pozvan je na Svjetsko prvenstvo. Sam engleski nogometaš ne skriva zadovoljstvo i neizmjernu sreću zbog tog poziva.

"Čast mi je, uzbuđen sam i neizmjerno ponosan. Nevjerojatan je bio taj trenutak kada sam saznao da idem u Rusiju, pogotovo s obzirom na to da sam mlad. Saznao sam ujutro, tik prije polaska za Marbellu", rekao je Alexander-Arnold za Liverpoolfc.com.

Osim što je osjetio nevjerojatnu čast i sreću, engleski je nogometaš na specifičan način saznao za poziv. Naime, engleski izbornik Gareth Southgate odlučio je prvo javiti treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu svoj izbor, kako bi mu on to priopćio.

"Trener mi je prišao i počeo razgovor taman kad smo ulazili u avion. Pitao me znam li išta o momčadi. Kazao sam da još ništa nije stiglo, da bi me on pitao imam li kakve planove za ljeto. Odgovorio sam da nisam ništa planirao. Na to mi je on kazao kako je to dobro, jer sam u momčadi. To je stvarno bio nevjerojatan osjećaj!", otkrio je mladi engleski branič.

S obzirom na to kako je Alexander-Arnold odigrao jako dobro cijelu sezonu te je postao prvotimac u finalistu Lige prvaka, za očekivati je kako Southgate puno očekuje od mladog beka, a treba reći i da Engleska može biti mirna što se tiče te pozicije jer imaju igrača za narednih 15 godina.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!