Zimski sportovi

Kanađani i Amerikanci prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

Branimir Korać • četvrtak, 17.05.2018.
Kanađani i Amerikanci prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu
Foto: EPA

SAD i Kanada u velikim četvrtfinalnim srazovima s Češkom i Rusijom upisali su pobjedu i izborili prolaz u polufinale. Kanada je Rusiju svladala u produžetku dok su Amerikanci bili uspješni u 60 minuta...

U najzvučnijem dvoboju četvrtfinala Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu Kanada je svladala Rusiju u produžetku s ukupnih 5:4. U 60 minuta Rusi su se uporno vraćali iz zaostatka, nadoknadili i dva gola minusa, ali u produžetku je Kanada ipak bila uspješna.

Kanađani su bili bolji protivnik i golovima Coltona Parayka i Ryana Nugent-Hopkinsa na sredini druge dionice vodili su s 2:0, ali u zadnjih sedam minuta druge trećine Rusija je uspjela uhvatiti priključak poravnavši preko Ilje Mihejeva i Aleksandera Barabanova.

Još dva puta Kanada je došla do prednosti. Prvo je Kyle Turris zabio za 3:2, a onda Pierre-Luc Dubois za 4:3, ali Rusija je poravnavala preko Sergeja Andronova i Artema Anisimova.

Odluka je pala u produžetku, a Kanada je do pobjedničkog pogotka došla nakon pet minuta igre i to s igračem više. Kiril Kaprizov zaradio je isključenje, a u powerplayju Ryan O'Reilly odvodi Kanadu u polufinale.

Amerikanci su imali za nijansu lakši posao protiv Čeha. Oni su sve riješili u regularnom dijelu, no i Česi su prijetili te ne bi bilo iznenađenje da je i taj dvoboj otišao u produžetak.

U prvoj trećini SAD je poveo s 2:0 golovima Patricka Kanea i Cama Atkinsona, ali Česi se nisu predali i u drugoj dionici golovima Michala Repika i Martina Nečasa poravnali su na 2:2.

U posljednjoj trećini Patrick Kane još jednom je svladao Pavela Francouza, ovaj put za konačnih 3:2.

Amerikanci i Kanađani čekaju sljedećeg protivnika, a saznat će ga nakon što svoje četvrtfinalne dvoboje odrade Finska i Švicarska te Švedska i Latvija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!