Zimski sportovi

Amerikanci zabili 13 golova Južnoj Koreji, važna pobjeda za Dance

Branimir Korać • petak, 11.05.2018.
Amerikanci zabili 13 golova Južnoj Koreji, važna pobjeda za Dance
Foto: EPA

Grupna faza natjecanja na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu koje se održava u Danskoj ulazi polako u završnicu, a važnu pobjedu u borbi za četvrtfinale upisao je domaćin protiv Norveške...

Nakon tri pobjede u dodatnom vremenu, Česi su napokon pronašli žrtvu koju su svladali u 60 minuta. Posljednjeplasirana Bjelorusija nije imala šanse i poražena je 3:0 te tako upisala i peti poraz. Za Bjeloruse je ionako puno važnija ona sljedeća utakmica protiv Austrije koju jednostavno ne smije izgubiti. Česi su sva tri pogotka postigli u prvoj dionici kada su Libor Šulak, Roman Horak i Michal Repik zabili za 3:0.

Francuska je u drugom susretu skupine svladala Austriju s 5:2, ali teško će dohvatiti nokaut fazu. Austrijanci su pak okrenuti borbi za opstanak u kojoj jednostavno ne smiju izgubiti od Bjelorusa jer će se naći u velikim problemima.

Po dva gola u pobjedi Francuske postigli su Damien Fleury i Sacha Treille dok je jedan dodao Teddy Da Costa. Za Austriju su zabijali Thomas Hundertpfund i Michael Raffl.

Embed from Getty Images

Južna Koreja iz utakmice u utakmicu potvrđuje kako je zalutala u ovo društvo, a ovaj put težak poraz nanio joj je SAD s čak 13:1. U pet odigranih utakmica Korejci nemaju nijedan osvojeni bod uz gol razliku čak 3:42.

U ovom susretu uspjeli su povesti preko Ahn Jin-Huija, ali nakon toga krenula je serija Amerikanaca koji do kraja susreta postižu 13 golova uz omjer udaraca na gol čak 57:13. Po dva gola za SAD postigli su Charles McAvoy, Patrick Kane, Cam Atkinson i Derek Ryan, a po jedan Anders Lee, Neal Pionk, Tage Thompson, Blake Coleman i Sonny Milano.

Embed from Getty Images

Važnu pobjedu u borbi za nokaut fazu upisala je Danska koja je svladala Norvešku s 3:0. Danci su tako potvrdili pobjedu protiv Finske i pokazali da to nije bila slučajnost.

U ovom dvoboju su dominirali i golovima Nicklasa Jensena (dva) i Frederika Storma upisali su glatku pobjedu i tri vrijedna boda.

Embed from Getty Images

Skupina A:
Bjelorusija - Češka 0:3
Francuska - Austrija 5:2

Skupina B:
SAD - Južna Koreja 13:1
Danska - Norveška 3:0

Skupina A:
1. Švedska 12 (-1)
2. Rusija 10 (-1)
3. Češka 9
4. Švicarska 9 (-1)
5. Slovačka 7 (-1)
6. Francuska 6
7. Austrija 1
8. Bjelorusija 0

Skupina B:
1. SAD 13
2. Kanada 10 (-1)
3. Finska 9 (-1)
4. Danska 8
5. Latvija 6 (-1)
6. Njemačka 5 (-1)
7. Norveška 3
8. Južna Koreja 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!