Nogomet

Southgate: "Gledali smo puno utakmica i znamo sve kvalitete i mane engleskih igrača"

Sportnet • četvrtak, 17.05.2018.
Southgate: "Gledali smo puno utakmica i znamo sve kvalitete i mane engleskih igrača"
Foto: EPA

Nakon što je objavio konačni popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, izbornik Engleske, Gareth Southgate, odlučio je objasniti i razloge nepozivanja nekih igrača...

PIŠE: Jan Šneler

Engleski mediji u jednome su uvijek isti, bez obzira o kojem se natjecanju radi. Gotovo uvijek precjenjuju svoju momčad, dižu atmosferu i spominju katastrofu ako se podbaci. S druge strane, gotovo uvijek kritiziraju, manje ili više, popis koji složi izbornik. Iako je ovo jedan od rijetkih popisa s kojim se većina navijača slaže, izbornik Gareth Southgate odlučio je ponuditi dodatna objašnjenja.

"Gledali smo puno utakmica i znamo sve kvalitete i mane engleskih igrača. Nogometaši koje smo izabrali u svakom pogledu su ispred onih koje nismo. U smislu temperamenta, nastojimo uzeti onoga koji se uklapa u viziju naše igre. Primarno je kako se njihov stil igre uklapa u stil Engleske te imaju li kvalitete za igru u takvom sustavu", istaknuo je Southgate na tiskovnoj konferenciji.

Nekoliko imena konstantno se isticalo. Navijači najviše zamjeraju izborniku što nije pozvao Jonja Shelveyja i Jacka Wilsherea. Manji broj onih nezadovoljan je i što Joe Hart nije izabran među tri vratara.

"Jack Wilshere je bio u našim zamislima. Odabrali smo ga još u ožujku, međutim od tada više nije igrao. Jako smo zadovoljni igračima koji su igrali u studenom i ožujku. Jedini veznjak kojeg smo dodali je Fabian Delph koji je odradio odličnu sezonu s prvakom Manchester Cityjem", zaključio je engleski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!