Nogomet

Guardado uspješno operiran, nastup na Svjetskom prvenstvu nije pod upitnikom

Branimir Korać • četvrtak, 17.05.2018.
Guardado uspješno operiran, nastup na Svjetskom prvenstvu nije pod upitnikom
Foto: EPA

Igrač sredine terena meksičke reprezentacije Andres Guardado podvrgnut je lakšem operacijskom zahvatu te bi već nakon desetak dana trebao početi s treningom...

Meksički nogometni savez potvrdio je kako je Andres Guardado uspješno operiran te se očekuje brz i uspješan oporavak. Guardado je već neko vrijeme imao problema s ozljedom, a u gradskom derbiju protiv Seville u subotu morao je napustiti travnjak te je odlučeno kako je operacija najbolje rješenje.

Riječ je o lakšoj ozljedi koljena koja mu je stvarala probleme, no nastup na Svjetskom prvenstvu ne bi trebao biti pod znakom upitnika.

"Riječ je o vrlo jednostavnoj operaciji. Liječnici su mi rekli kako bih za 10-12 dana trebao početi s treninzima pod punim opterećenjem i uvjeren sam da nastup na Svjetskom prvenstvu nije upitan", istaknuo je Guardado uoči operacije.

Nastup na SP-u ne bi trebao biti upitan, ali zato je lako moguće da će Guardado propustiti pripremne dvoboje protiv Walesa 28. svibnja i Škotske 2. lipnja. Za Škote bi možda još i mogao biti spreman, ali Wales vrlo teško.

Osim Guardada, novi problem pojavio se i s Hectorom Morenom koji je zaradio udarac u mišić u posljednjem susretu Real Sociedada te će biti na poštedi dva tjedna.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!