Nogomet

Rohr: "Sviđa mi se karakter momčadi i zajedništvo koje posjeduju"

Sportnet • petak, 18.05.2018.
Rohr: "Sviđa mi se karakter momčadi i zajedništvo koje posjeduju"
Foto: Kristijan Komarica

Nigerijski izbornik, Gernot Rohr, u razgovoru za Channels Television, rekao je kako Nigerija želi igrati momčadski a ne individualno te kako je to njihova najveća prednost...

PIŠE: Jan Šneler

Bogato igračko ali i trenersko iskustvo Nijemca Gernota Rohra trebalo bi se očitovati i na klupi Nigerije. Očigledno je kako Rohr nastoji raditi na momčadi koja će igrati zajedno i neće inzistirati na individualnim rješenjima. S obzirom na to kako mnogi smatraju, vrlo često sasvim opravdano, afričke reprezentacije za slabo organizirane i često "divlje", posao njemačkog trenera neće biti nimalo lak.

"Nemamo Kanua, Jay Jay Okochu, Ikpebu ili Victora Agalija, ali imamo momčad koja mora pobjeđivati zajedno, igrati kvalitetan nogomet jer jedan igrač ne može donijeti pobjedu. To je jedna od prvih stvari na kojoj sam inzistirao. Svi moraju napadati kada imamo loptu, jednako kao što se i svi moraju braniti kada je posjed kod protivnika", počeo je Rohr za Channels Television.

Rohr smatra kako će takvom igrom biti u mogućnosti doći do pozitivnog rezultata. Nigerije se nalazi u teškoj skupini s Argentinom, Hrvatskom i Islandom te će im svaka utakmica biti izuzetno zahtjevna.

"Takav način igre doveo nas je na Svjetsko prvenstvo. Kada dobijemo loptu, imamo brze protunapade i to je način igre koji je naša prednost. Sviđa mi se karakter momčadi i zajedništvo koje posjeduju", dodao je izbornik Nigerije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!