Nogomet

Paolo Guerrero se ne predaje, traži ukidanje presude CAS-a i nastup na SP-u

Branimir Korać • petak, 18.05.2018.
Paolo Guerrero se ne predaje, traži ukidanje presude CAS-a i nastup na SP-u
Foto: EPA

Nakon što je CAS povećao suspenziju Paolu Guerreru sa šest na 14 mjeseci, krenula je borba za smanjenje kazne. Peruanski predsjednik potvrdio je kako će pružiti svu pravnu pomoć u borbi protiv ove suspenzije...

Za Paola Guerrera ostala je još jedna šansa da se izbori za nastup na Svjetskom prvenstvu, ali pitanje je hoće li biti dovoljno vremena za to. Naime nakon što mu je CAS povećao suspenziju na 14 mjeseci, postalo je jasno da neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu i jedina nada mu je ukidanje presude pred švicarskim saveznim sudom.

U priču se uključio i sam predsjednik Perua Martin Vizcarra koji je najavio kako će Guerrero imati svu potrebnu pravnu pomoć.

"Igrač i njegovi odvjetnici uputit će žalbu Švicarskom saveznom sudu i tražit će poništenje presude CAS-a. Peruansko veleposlanstvo u Švicarskoj pružit će punu podršku u ovoj borbi", istaknuo je Vizcarro.

Da apsurd bude još veći, Guerrero se pred CAS-om žalio što je uopće suspendiran na šest mjeseci te je tražio potpuno skidanje suspenzije i njezino brisanje. Suspenzija je već bila istekla, ali smatrao je kako nije kriv i da su metaboliti kokaina u njegovom organizmu završili preko kontaminiranog čaja za što su pruženi i dokazi.

"Žrtva sam nepravde! Nisam to očekivao i jako sam tužan što neću moći igrati na SP-u, uništili su mi san", istaknuo je Guerrero neposredno nakon presude.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!