Košarka

Vrlo dobar Dominik Mavra u visokoj pobjedi Lietkabelisa

Petar Jenjić • subota, 19.05.2018.
Vrlo dobar Dominik Mavra u visokoj pobjedi Lietkabelisa
Foto: FaH

Nastavljeni su četvrtfinalni susretu u litavskom košarkaškom prvenstvu, a u nama najzanimljivijem dvoboju visoku pobjedu upisao je Lietkabelis protiv Šiauliaija. Među najboljima u pobjedničkoj momčadi bio je Dominik Mavra...

Lietuvos Rytas u tri je utakmice uspio riješiti pitanje prolaska u polufinale, a u posljednjoj utakmici razbio je Juventus kod kuće rezultatom 102:73. Već je na poluvremenu domaćin imao velikih 18 razlike (56:38), a do kraja bez većih problema održavao prednost.

Domaćina je do pobjede predvodio Rokas Giedraitis s 21 poenom, isti učinak kod gostiju ostvario je Maksim Kornienko koji je dodao i deset skokova.

Pobjedom u trećem susretu Lietkabelis je došao na korak do prolaska u polufinale, a večeras je po drugi puta svladao Šiauliai i to rezultatom 92:68. Nakon prvih 20 minuta igre Lietkabelis je imao čak 25 koševa prednosti (54:29), a do kraja je samo bilo pitanje kojom će razlikom slaviti.

Žanis Peiners sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija predvodio je domaćina do pobjede, dok je Dominik Mavra dodao 16 koševa (3/5 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 1/1), tri skoka i četiri asistencije za 23 minute provedene na parketu. Laurynas Birutis s 24 poena i sedam skokova predvodio je goste.

LKL, četvrtfinale:
Neptunas - Pieno Žvaigždes 92:82 (Vytautas Šulskis 21p, 8sk / Trevon Hughes 21p) (2-1)
Lietuvos Rytas - Juventus 102:73
Lietkabelis - Šiauliai 92:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!