Tenis

Tereza Mrdeža poražena od 85. igračice svijeta u prvom kolu Strasbourga

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.05.2018.
Tereza Mrdeža poražena od 85. igračice svijeta u prvom kolu Strasbourga

Nakon što je u kvalifikacijama upisala dvije pobjede, Tereza Mrdeža nije uspjela slaviti i u prvom kolu turnira u Strasbourgu. Bolja je bila Ruskinja Natalia Vihljanceva...

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža zaustavljena je prvom kolu turnira u Strasbourgu. Mrdeža je u kvalifikacijama upisala dvije vrijedne pobjede, no protivnica u prvom kolu bila je prejaka i svladala ju je u dva seta.

Igrala je protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve koja je za sat i 40 minuta odnijela pobjedu sa 6:3, 7:6 uz dobar otpor hrvatske igračice. Uz malo više koncentracije na servisu, Mrdeža je mogla meč i više zakomplicirati, pa čak i doći do iznenađenja.

U susret je ušla dosta nervozno i Ruskinja je ekspresno otišla do 3:0 da bi se Mrdeža uspjela vratiti. Međutim nije uspjela zadržati svoj servis, ponovno je Vihljanceva došla do prednosti i do kraja seta nije ju ispustila te je sa 6:3 uzela prvi set.

U drugi set Mrdeža je ušla s breakom i vodstvom 2:0 da bi nakon toga izgubila četiri gema u nizu i Vihljanceva stekla prednost. Niti Ruskinja nije briljirala na svom servisu i vrlo brzo Mrdeža se vratila. Set je na kraju otišao u tie-break gdje je Mrdeža dopustila Ruskinji četiri poena u nizu za bijeg na 6:2 i povratka nije bilo.

Vihljanceva je tako prošla u drugo kolo gdje će igrati protiv bolje iz meča između Anastazije Pavljučenkove i Tatjane Marije.

Strasbourg, prvo kolo:
Natalia Vihljanceva (Rusija) - Tereza Mrdeža (Hrvatska, Q) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!