Nogomet

Izbornik Dalić objavio popis od 24 igrača koje očekuje na pripremama za SP

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2018.
Izbornik Dalić objavio popis od 24 igrača koje očekuje na pripremama za SP
Foto: FaH

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis od 24 igrača koje očekuje na pripremama za Svjetsko prvenstvo. S tog popisa otpast će jedno ime nakon što pošalje konačan popis Fifi...

Karlo Letica, Borna Barišić, Zoran Nižić, Borna Sosa, Marko Rog, Mario Pašalić, Duje Čop i Ivan Santini otpali su s prvotnog popisa izbornika Zlatka Dalića i neće biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo.

Dalić je skratio prvotni popis igrača i odredio 24-oricu koju očekuje na pripremama za Svjetsko prvenstvo, a taj popis na kraju će morati skratiti za još jedno ime.

Na popisu nema većih iznenađenja, Dalić se odlučio uglavnom za one igrače kojima je od početka vjerovao, a tek jedno novo ime je na popisu i to Duje Ćaleta-Car koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Red Bull Salzburgu.

Ćaleta-Car jedini je bez upisanog nastup u dresu A reprezentacije, a po (ne)iskustvo prate ga Dominik Livaković s jednim nastupom i Filip Bradarić s tri nastupa.

Livaković i Bradarić ujedno su i jedini igrači iz hrvatske nogometne lige koji će se pojaviti na pripremama.

Od onih na koje je Dalić dosad računao, na popisu nema Roga, Pašalića i Čopa, no svi "otpisani" igrači ostaju u konkurenciji u slučaju ozljeda.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 26. svibnja u Rovinju, a naknadno će se priključiti trio koji nastupa u finalu Lige prvaka, Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!