Košarka

Lyon-Villeurbanne šokirao Le Mans, Bilanov Strasbourg siguran

Sportnet • utorak, 22.05.2018.
Lyon-Villeurbanne šokirao Le Mans, Bilanov Strasbourg siguran
Foto: FaH

Nakon prvih utakmica četvrtfinala doigravanja francuske Pro A lige, Lyon-Villeurbanne je došao na korak do sljedeće faze pobjedom kod Le Mansa...

PIŠE: Jan Šneler

Iako u regularnom dijelu sezonu nisu igrali najbolje, košarkaši Lyon-Villeurbannea ili popularnog Asvela, u potpunosti su popravili dojam u doigravanju. Nakon gostovanja kod favoriziranog Le Mansa, kući odlaze s vrijednom pobjedom kojom su si otvorili vrata polufinala.

Ključna je bila prva četvrtina koju je Le Mans odigrao katastrofalno. Domaći su postigli svega 15 koševa, a primili čak 12 više. U jednom trenutku gosti su vodili s velikih 15 koševa razlike. Previše je to bilo za 10 minuta igre i bilo je vidljivo kako će teško vratiti veliki zaostatak.

U drugoj četvrtini stvari su krenule još gore tako da gosti u dva navrata dolaze i do 19 koševa prednosti čime praktički prelamaju susret. Ipak, kako se bližilo poluvrijeme, tako je Le Mans počeo ipak konkretnije igrati te se na odmor odlazi s prihvatljivih 10 koševa minusa.

Treća četvrtina bila je potpuno drugačija od prethodne dvije. Domaći izgledaju sve bolje, stižu prilično brzo do samo pola koša zaostatka i tako se potpuno vraćaju u susret. Taman kad se činilo da će Le Mans ipak doći do vodstva i preokrenuti utakmicu, u posljednjoj dionici opet upadaju u krizu.

Ponovno Lyon-Villeurbanne odlazi na dvoznamenkastu prednost i povratka više nije bilo. Na kraju gosti zasluženo slave s 68:81. Najbolji je kod gostiju bio A.J. Slaughter s 18 koševa, dok je Justin Harper postigao 17 uz devet skokova. Kod Le Mansa, Justin Cobbs postigao je 14 poena.

U drugom susretu, Strasbourg je bez većih problema svladao Nanterre. Dobro su se gosti držali dvije četvrtine, međutim očajno odigranom trećom dionicom praktički su poklonili pobjedu domaćoj momčadi. Na poluvremenu je ishod bio neriješen te se činilo kako bi Nanterre mogao ponoviti iznenađenje koje je u ranijem terminu priredio Lyon-Villeurbanne.

Ipak, domaći se s tim nisu složili. U treću četvrtinu, Strasbourg je krenuo serijom 16:0 te je vrlo brzo postalo jasno kako nade gostiju polako ali sigurno tonu. Nakon što su ipak postigli prva dva koša, ponovno Strasbourg radi seriju 8:0, odnosno 24:2 od početka nastavka i tako rješava pitanje pobjednika.

Nade više nije bilo za goste te je samo pitanje bilo s kojom će razlikom završiti utakmica. Na kraju su se domaći zadovoljili s +27 te je Strasbourg slavio s 83:56. Najefikasniji kod domaćih bio je David Logan koji je postigao 17 poena, dok je nekadašnji košarkaš Cibone Zack Wright, popularni "Zeko", dodao pet poena. Hrvatski centar u dresu Strasbourga, Miro Bilan za 20 minuta igre postigao je četiri poena uz šest skokova. Kod Nanterrea, Jamar Wilson postigao je 13 koševa.

Francuska Pro A liga, doigravanje, 1. utakmica četvrtfinala:
Le Mans - Lyon-Villeurbanne 68:81
Strasbourg - Nanterre 83:56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!