Košarka

VIDEO: Rocketsi se vratili i prekinuli niz pobjeda Warriorsa u Oaklandu

Branimir Korać • srijeda, 23.05.2018.
VIDEO: Rocketsi se vratili i prekinuli niz pobjeda Warriorsa u Oaklandu
Foto: EPA

Houston Rocketsi stali su na kraj seriji pobjeda Golden State Warriorsa u Oaklandu. Nakon što je Golden State 16 puta u nizu slavio na svom parketu u doigravanju, Rocketsi su odnijeli pobjedu iz Oaklanda...

Golden State Warriors - Houston Rockets 92:95 (2-2)

Houston Rocketsi ostaju na životu nakon pobjede 95:92 poslije velike borbe u četvrtoj utakmici finala Zapada. Rocketsi su nakon jednog poraza u Houstonu bili svjesni kako moraju doći do barem jedne pobjede u Oaklandu, a nakon teškog poraza u trećoj utakmici, bilo je jasno kako je četvrta za Rocketse vrlo vjerojatno biti ili ne biti.

Na kraju je Houston ipak slavio u utakmici punoj uspona i padova u kojoj su i jedni i drugi nizali serije i imali razdoblja koja žele što prije zaboraviti.

Četvrta utakmica bila je dramatična do samog kraja iako je Golden State imao već na startu dvoznamenkastu prednost pa u završnici prve četvrtine do nje došao Houston i onda početkom četvrte dionice ponovno Golden State.

Mike D'Antoni koristio je samo sedmoricu igrača, a među njima Gerald Green dobio je tek 12 minuta. S druge strane Steve Kerr malo je proširio rotaciju, no Warriorsi su bili oslabljeni neigranjem Andrea Iguodale zbog ozljede koljena i to se na kraju osjetilo.

"Bez Andrea smo jednostavno ostali bez snage u zadnjoj četvrtini. Da nam je bila ključna utakmica, igrao bi, ovako zbog ozljede ipak nije nastupio. Vidjet ćemo kako će se situacija s njim rasplesti u narednim danima", istaknuo je Kerr.

Počelo je loše za Houston, prošlu utakmicu izgubio je 41 razlike, a ovu je otvorio zaostatkom 12:0, no ipak se oporavio i zaigrao kako treba. Na poluvrijeme je odnio vodstvo 53:46 završivši prvi dio serijom 16:5.

Treća četvrtina nerijetko je najbolje razdoblje igre Warriorsa pa i ovaj put su domaćini briljirali. Završili su tu četvrtinu serijom 25:8, potpuno preuzeli kontrolu i na startu četvrte četvrtine vodili su s 12 razlike.

Kao što je Kerr napomenuo, u zadnjih 12 minuta uslijedio je pad, napad je stao, Houston je napravio preokret i otišao do pobjede. Gordonovom tricom dvije i pol minute prije kraja Houston je poveo 94:89, Durant i Green približili su Warriorse na dva razlike nakon čega su dobili priliku za potpuni povratak.

Harden nije pogodio 15 sekundi prije kraja, Warriorsi su imali napad, ali Klay Thompson također je bio neprecizan i Chris Paul s linije slobodnih bacanja zaključio je priču.

Harden je na kraju predvodio Rocketse s 30 poena, Paul je dodao 27, PJ Tucker uhvatio je 16 skokova, a Clint Capela 13. Kod Warriorsa Stephen Curry ubacio je 28 poena uz šest skokova, Durant 27 poena uz 12 skokova, a Draymond Green 11 poena uz 13 skokova i osam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!