Košarka

Marin Rozić i Ive Ivanov ambasadori košarkaškog kampa u Zaboku

Sportnet • srijeda, 23.05.2018.
Marin Rozić i Ive Ivanov ambasadori košarkaškog kampa u Zaboku
Foto: FaH

Marin Rozić i Ive Ivanov do prije nekoliko dana bili su ljuti suparnici na parketu. U međusobnom dvoboju pobjedu i plasman u finale prvenstva Hrvatske odnio je Rozić s Cibonom. No, već danas, ova dvojica hrvatskih profesionalaca imaju plan za budućnost hrvatske košarke. Moderna košarka zahtijeva da se u razvoju mladih talenata ništa ne prepušta slučaju, a to odlično znaju ova dva igrača.

Upravo zato, Marin i Ive kao ambasadori savjetom će voditi mlade talente u Basketball Camp Croatia, međunarodnom košarkaškom kampu smještenom u Zaboku. U dva perioda, od 25. lipnja do 2. srpnja i od 2. srpnja do 9. srpnja, polaznici kampa učit će sve što im je potrebno kako bi postali uspješni profesionalci.

''Kamp je izvrsna prilika mladim igračima da nauče nešto novo. Osobno mogu potvrditi koliko je kamp važan za razvoj igrača, pošto sam i sam u njima trenirao u mladosti te sam na taj način naučio jako puno. U Basketball Camp Croatia igrače očekuju vrhunski treneri koji će s njima raditi na moderan način na koji se sada radi u čitavom svijetu. Veselim se što ću kao ambasador savjetom i iskustvom pomoći neke buduće profesionalne košarkaše'', izjavio je Marin Rozić, kapetan KK Cibona.

S mladim košarkašima radit će impresivan trenerski kadar predvođen pomoćnim trenerom turskog Efes Pilsena Tomislavom Mijatovićem, trenerom slovenskih prvoligaša Damjanom Novakovićem i bivšim pomoćnim trenerom hrvatske košarkaške reprezentacije Ivanom Velićem. Gosti kampa bit će i direktor omladinskog kampa Real Madrida Alberto Angulo te bivši igrač i trener Cibone i reprezentacije BiH, Damir Mulaomerović. Polaznici kampa trenirat će u dvorani hrvatskog prvoligaša KK Zabok, što znači da ih očekuju idealni uvjeti za razvoj košarkaških vještina. O kvaliteti kampa najviše govori podatak da je prvi termin već popunjen, a za kamp su se prijavili polaznici iz cijele regije.

''Mislim da je Basketball Camp Croatia lijepa sportska priča koja će omogućiti mladim košarkašima razvoj u pravom smjeru. Polaznici kampa radit će s odličnim trenerskim kadrom u najmodernijim uvjetima što je nužno su za formiranje vrhunskog košarkaša. Ja ću im savjetom pomoći iz igračke perspektive, a treneri će pomno isplaniranim programom brusiti njihove vještine ali ih i naučiti puno novoga'', izjavio je zadarski košarkaš Ive Ivanov koji se veseli susretu s mladim košarkašima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skelet Ivičić24.05.2018. u 09:32
    Ambasador divljaštva, nekulture, bahatosti.... Definitivno najodvratniji hrvatski košarkaš.
    Skelet Ivičić
  • ziki23.05.2018. u 11:07
    Marin Rozić ambasador nečega? Ajme majko...
    ziki