Hrvatski kup, Finale, 23.05.2018, 19:00 h, Vinkovci, Stadion Cibalia
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Dalibor Conjar
Dinamo
Dinamo
Mario Gavranović 55'
1:0(0:0) Hajduk
Hajduk

VIDEO: Dinamo iskoristio poklon Savvasa i 15. put osvojio Kup, Splićani ljuti na Zebeca

Branimir Korać • srijeda, 23.05.2018.
VIDEO: Dinamo iskoristio poklon Savvasa i 15. put osvojio Kup, Splićani ljuti na Zebeca
Foto: FaH

Nenad Bjelica dva puta sjedio je na klupi Dinama i dva puta je podizao trofej. Nakon naslova prvaka Hrvatske proslavljenog u subotu protiv Intera, sada je slavio i u finalu Kupa protiv Hajduka...

Dinamo je pobjednik Kupa Hrvatske! Finalni dvoboj prvi put u povijesti odigran je u Vinkovcima, a nakon što je prošle sezone izgubio u Varaždinu od Rijeke, Dinamo je vratio Rabuzinovo sunce u svoje vlasništvo.

U odličnoj atmosferi na stadionu Cibalije Dinamo je slavio pogotkom Marija Gavranovića nakon velike pogreške Savvasa, a Splićani ne mogu biti zadovoljni suđenjem Marija Zebeca koji ih je s dvije loše procjene oštetio u prvom dijelu kod rezultata 0:0.

Dinamo je imao bolji ulazak u utakmicu, Hajduka u prvih 25 minuta nije bilo nigdje, a Dante Stipica najzaslužniji je što Modri nisu došli do vodstva u tom razdoblju.

U 13. minuti Soudani je bio u sjajnoj poziciji nakon odličnog dodavanja Olma, pucao je u bliži kut, ali Stipica je odlično obranio.

Šest minuta kasnije još jedna odlična reakcija Stipice. Nakon gužve u 16 metara, pucao je Ademi, no Hajdukov vratar refleksno je nogom obranio.

U 22. minuti velika pogreška Zebecovog pomoćnika. Said je krenuo u kontranapad, ali ovaj podiže zastavicu iako zaleđa nije bilo. Da stvar bude još gora, podignuo ju je u trenutku kada je Perić s leđa rušio Saida što bi automatski značilo i isključenje.

Šest minuta kasnije dvoboj u kaznenom prostoru Stojanoviča i Gyurcsa, Dinamov branič pogađa u nogu Mađara koji pada, ali umjesto na 11 metara Zebec pokazuje žuti karton Gyurcsu.

Na samom kraju prvog dijela puno uzbuđenja. Prvo je nakon kornera Caktaš sjajno pucao glavom, ali lopta je zatresla gredu da bi Dinamo odmah odradio odličnu kontru, Hajrović se sjurio prema golu, došao sam pred Stipicu, ali ovaj mu je izvrsno obranio.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na pogodak. U 55. minuti Savvas je potpuno glupo i nepotrebno izgubio loptu na 20-25 metara od svog gola, uzeo ju je Gavranović, došao pred Stipicu i lakoćom zabio.

Hajduk je pokušao stvoriti pritisak i doći do pogotka, ali Dinamo je dobro odbijao te pokušaje, no u 75. minuti malo je nedostajalo za poravnanje. Nakon što je Gyurcso ubacio, Caktaš je bio u naletu i iz blizine pucao loše i neprecizno.

U zadnjih deset minuta Dinamo je bio bliže novom golu i to nakon što je Gavranović pucao glavom poslije ubačaja Lecjaksa, a lopta je nekoliko centimetara prošla pokraj vratnice.

Modri su izdržali i na kraju zasluženo osvojili 15. put Rabuzinovo sunce. Ipak su pokazali više i više zaslužili trofej.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2018. u 21:12
    Režimski klubovi ponovno su pokazali svoju cigansku stranu. Ovi manji cigani su pokidali stolice Cibaliji, a ovi veći su toliko ljigavi da ih neću ni komentirati. S obzirom na ono orgijanje nakon osvajanja očito se ne boje Boga. Svi ispali iz Europe dabogda prije 1.8.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2018. u 21:07
    Nisam ni očekivao da će ovakav Hajduk osvojiti kup...ali naši suci ne mogu bez kardinalnih grešaka dovršiti utakmicu i to grešaka koje imaju izravan utjecaj na rezultat... Stvarno ne znam kome to treba, Dinamo bi i ovakav kakav je, da je došlo do produžetaka vjerovatno pobijedio...
    Obrisan korisnik