Košarka

VIDEO: Bostonov niz ide dalje, Celticsi na korak od velikog finala

Petar Jenjić • četvrtak, 24.05.2018.
VIDEO: Bostonov niz ide dalje, Celticsi na korak od velikog finala
Foto: EPA

Boston Celticsi i dalje ne znaju za poraz na domaćem terenu u doigravanju pa tako niti nakon sinoćnje utakmice. Cleveland Cavaliersi pali su i po treći puta u TD Gardenu, a Celticsi pobjedom 96:83 stigli na korak do NBA finala...

Boston Celticsi u svom TD Gardenu i desetu utakmicu doigravanja ove sezone ne znaju za poraz. U petoj utakmici finala Istoka po treći puta pali su Cleveland Cavaliersi, a Boston stigao na korak do prvog NBA finala od 2010. godine.

Ponovno je u dresu pobjedničke momčadi briljirao Jayson Tatum koji je susret zaključio s 24 poena i sedam skokova. Već devetu utakmicu u doigravanju rookie Celticsa ubacio je 20 ili više poena i samo mu nedostaje još jedna kako bi izjednačio rekord Kareema Abdul-Jabbara. Sa spomenutim učinkom već je prestigao Magic Johnsona i Wilta Chamberlaina te postao tek šesti novak koji je ubacio 300 ili više koševa u post sezoni.

"Jednostavno uživam u velikim utakmicama, velikim trenucima jer tada se najviše zabavim. Ne mogu reći da je to dovoljno jer nas još jedna pobjeda dijeli od ulaska u finale. Doigravanje izvlači ono najbolje iz ljudi", kazao je Jayson Tatum koji je predvodio svoju momčad do pobjede 96:83.

Već sredinom prve četvrtine Boston je od tri koša zaostatka napravio seriju 15:3 i stigao na devet poena viška (24:15). Na kraju prve dionice napravio je seriju 9:0 i stigao do 17 koševa razlike (36:19), ujedno najveću prednost u tom razdoblju.

Ostatkom susreta Celticsi su bili bolja momčad i gotovo bez većih problema, cijelo vrijeme, čuvali stečenu prednost pa tako i onda kada četiri minute nisu postigli niti poena. Cleveland je serijom 9:0 stigao na 12 koševa zaostatka (83:71), ali to je bilo ujedno i najbliže što je uspio doći.

Jedan od ključnih razloga nove pobjede bila je činjenica kako je Boston ostavio LeBrona Jamesa na samo dva poena u posljednjoj četvrtini. Najbolji igrač Clevelanda tako je došao na korak od prve eliminacije prije velikog NBA finala još od 2010. godine. Susret je zaključio s 26 koševa, deset skokova, pet asistencija, ali i šest izgubljenih lopti.

"Veselimo se prilici da ovdje igramo i sedmu utakmicu, sve ovisi o nama i hoćemo li se uspjeti vratiti nakon ovoga", kazao je James.

Uz spomenutog Tatuma najbolji su u redovima pobjednika bili Jaylen Brown sa 17 poena i Al Horford s 15 koševa i 12 skokova. U redovima Clevelanda jedini dvoznamenkast uz Jamesa bio je Kevin Love s 14 koševa i sedam skokova. Ante Žižić za tri minute na terenu dodao je tri poena (1/1 za dva, slobodna bacanja 1/2) i jednu blokadu.

NBA doigravanje, finale Istoka:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 96:83 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!