Košarka

Monaco Damjana Rudeža i Limoges se mučili, ali ipak došli do pobjede na domaćem terenu

Sportnet • srijeda, 23.05.2018.
Monaco Damjana Rudeža i Limoges se mučili, ali ipak došli do pobjede na domaćem terenu
Foto: EPA

Iako su se očekivale lagane pobjede Monaca i Limogesa, ispostavilo se kako će doigravanje francuske LNB Pro A lige biti puno neizvjesnije...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon jučerašnjeg zanimljivog dana u kojem smo imali priliku vidjeti prvo iznenađenje, današnje utakmice četvrtfinala doigravanja francuske Pro A lige pružile su još napetosti. Iako su se očekivali mirni i predvidljivi dvoboji, konačni rezultati sve su samo ne takvi.

Monaco, kao prvoplasirana momčad iz regularnog dijela sezone, trebao je imati lagan posao na svom terenu protiv Pau-Ortheza. Iako je krenulo slabije te su gosti gotovo dvije četvrtine vodili, na odmor se otišlo s prednošću Monaca 47:45. U nastavku susreta, Monaco je došao i do dvoznamenkaste prednosti te se očekivalo da će upravo u tom periodu domaći prelomiti susret.

Najviše je bilo 11 razlike (69:58), no u posljednjih 10 minuta ulazi se samo plus pet za domaći sastav. Prednost se sve više topila, a onda je Pau došao i do prednosti. Koliko opasno je živio Monaco govori i podatak kako je minutu prije kraja gostujući sastav vodio 89:93. Ipak, prvo tricom Sergija Gladyra se Monaco vratio na samo -1, a potom i preciznim bacanjima konačno došao do slavlja 99:97.

Najbolji je kod domaćih bio Paul Lacombe koji je postigao 22 poena uz pet skokova. Hrvatski internacionalac Damjan Rudež odigrao je 15 minuta za domaći sastav i ostvario učinak od sedam koševa i četiri skoka. Gostima nije pomogla niti fantastična partija Okobe Elie koji je postigao velikih 44 poena. Elie je gađao trice nevjerojatnih 73% (8/11).

U drugom susretu, Limoges je na svom terenu u posljednjim minutama uspio održati prednost protiv Dijona. Odlično su odradili domaći gotovo tri četvrtine susreta, no posljednjih 10 minuta kao da su iščeznuli s parketa. Nakon 30 minuta igre, Limoges je imao vodstvo 61:48 te se činilo kako gosti nemaju šanse vratiti se u susret.

Iako je Limoges imao na početku posljednje dionice prednost od 16 koševa, s vremenom se ta razlika sve više smanjivala. Ipak, tricom Kennyja Hayesa, nešto više od tri minute do kraja, domaći su došli u vodstvo 75:67. S obzirom na to kako je preostalo još malo vremena, potrebno je bilo samo da što kvalitetnije rješavaju svoje napade.

Domaći su učinili sve suprotno i omogućili gostima da 13 sekundi do kraja, dođu na svega pola koša zaostatka (75:74). Ipak, dobrom realizacijom bacanja u posljednjim sekundama, Limoges je uspio održati prednost te na kraju slaviti sa 79:75.

Najbolji je kod gostiju bio William Howard s 18 koševa i pet skokova, dok je kod gostiju iz Dijona Valentin Bigote bio najefikasniji s 23 poena.

Francuska Pro A liga, doigravanje, četvrtfinale, 1. utakmica:
Monaco - Pau-Orthez 99:97
Limoges - Dijon 79:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!