Košarka

VIDEO: Rocketsi u završnici zadržali prednost i došli do meč lopte za finale lige

Branimir Korać • petak, 25.05.2018.
VIDEO: Rocketsi u završnici zadržali prednost i došli do meč lopte za finale lige
Foto: EPA

Houston Rocketsi napravili su novi korak prema ulasku u finale NBA lige. Nakon što su izgubili prvu utakmicu finalne serije Zapadne konferencije na svom parketu, uspjeli su doći do preokreta i vodstva 3-2...

Houston Rockets - Golden State Warriors 98:94 (3-2)

Houston Rocketsi stigli su na korak do plasmana u finale lige nakon što su u petoj utakmici finala Zapada bili bolji od Golden State Warriorsa s 98:94. Chris Paul vukao je Rocketse, u ovoj seriji pokazuje se kao igrač kojem je najviše stalo do ulaska u finale lige, no mogao bi ostati bez nastupa u šestoj utakmici.

Naime Paul je napustio teren u zadnjoj minuti susreta zbog problema s mišićem, nakon dvoboja nije bio dostupan za izjave već je odmah završio na tretmanu i Rocketsi će učiniti sve da ga osposobe za šestu utakmicu ili u najgorem slučaju barem za eventualnu sedmu.

Od vremena kada je ovaj dres nosio Hakeem Olajuwon Rocketsi nisu bili u finalu lige, ove sezone složili su momčad ne samo za finale već i za odlazak do kraja, a koliko su ozbiljni i snažni pokazali su u regularnom dijelu sezone gdje su imali omjer 65-17, najbolji u ligi.

U petoj utakmici vodila se velika bitka od početka do kraja, a na kraju je veliki posao odradio Eric Gordon koji je ukrao loptu Draymondu Greenu u završnici susreta te pogodio slobodna bacanja koja su 2.4 sekunde prije kraja dovela Houston do ugodne prednosti.

Rocketse nije zaustavila niti očajna šuterska večer Jamesa Hardena koji je za tricu šutirao čak 0/11, čak i lošije od onih 3/11 iz prošle utakmice. Međutim to Hardena ne zabrinjava. "Koga briga. Promašujem šuteve, ali pobjeđujemo", poručio je Harden nakon ove pobjede.

Golden State je zaprijetio u završnici kada je smanjio na 92:91, no Gordon je odmah ubacio tricu za plus četiri. Istom mjerom uzvratio je Green i ponovno približio Warriorse. U zadnjooj minuti imali su Warriorsi priliku i preuzeti vodstvo, ali promašivali su Cook i Curry da bi ključnu loptu izgubio Green i nakon toga Gordon stavio točku na i.

Još jedan susret propustio je Andre Iguodala zbog ozljede dok je Klay Thompson također bio pod upitnikom, ali je na kraju ipak nastupio.

Houston su do pobjede predvodili Gordon s 24 poena, Paul s 20 poena, sedam skokova i šest asistencija te Clint Capela s 12 poena i 14 skokova. Kod poraženih Kevin Durant ubacio je 29 poena, Klay Thompson ubacio je 23, Stephen Curry 22 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Draymond Green 12 poena uz 15 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!