Košarka

Zdovc: "Bolje da smo izgubili prvu utakmicu, a ne zadnju"

Sportnet • nedjelja, 27.05.2018.
Zdovc: "Bolje da smo izgubili prvu utakmicu, a ne zadnju"
Foto: FaH

Trener Cedevite Jure Zdovc istaknuo je uoči druge finalne utakmice protiv Cibone kako njegova momčad ponovno nije bila prava, posebno u obrambenom dijelu. Uz razočarenje u igru svoje momčadi, dodao je i kako je bolje da su izgubili prvu, a ne posljednju utakmicu serije...

Jure Zdovc dobro je proučio prvu utakmicu: "Nismo bili pravi, nije bilo prave koncentracija. Igrali smo jako slično kao protiv Splita u prvoj utakmici polufinala, bez obrane, bez komunikacije. Postigli su 90 i nešto poena, što je bilo apsolutno previše."

"U finalu prvenstva, ako se ne potučeš, ne možeš pobijediti. Oni su poslije pogađali neke teške šuteve, ali sve je to bilo plod naše slabe obrane u početku i onda se i njima okrenula sreća. Mi smo promašivali otvorene šuteve, oni su dosta riskirali, ali se opet vraćam na obranu jer od tu sve kreće i tu je bilo previše grešaka."

"Na tom nivou, na takvoj utakmici to jednostavno ne smijemo dozvoliti. Razočaran sam zbog toga što te stvari ponavljamo svaki dan. To je bila šesta utakmica s Cibonom, cijele godine smo u nekom razmaku igrali s njima, znamo pravila, ali neki igrači kao da su pali s Marsa. To mene brine, tu sam najviše razočaran, ali što je tu je. Igramo sada drugu utakmicu i ako smo već morali izgubiti, bolje da smo izgubili prvu nego zadnju. Moramo skupiti energiju, koncentraciju i napraviti sve da pobijedimo", zaključio je Zdovc.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 20:30 sati.

KK Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!