Košarka

VIDEO: LeBron James zaustavio Celticse u sedmoj utakmici, Cavsi idu u finale lige

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2018.
VIDEO: LeBron James zaustavio Celticse u sedmoj utakmici, Cavsi idu u finale lige
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi prvi su finalisti NBA lige. LeBron James odradio je još jednu vrhunsku utakmicu i apsolutno je najzaslužniji što je Boston upisao prvi poraz u doigravanju na svom parketu...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 79:87 (3-4)

Sve je lako kada imaš LeBrona Jamesa, znaju to i Cavsi koji su sve nade u Bostonovoj utvrdi polagali upravo na Jamesa. James je pokazao da to čine s razlogom, nosio je Cleveland po nebrojeni put i pokazao kako mu se još uvijek ne ide na odmor iako je očito potpuno iscrpljen.

"Naš cilj uoči početka serije bio je pokušati ga izmoriti na sve moguće načine na koje se nekog igrača može izmoriti. Najvećim dijelom serije mislim da smo tu radili odličan posao, ali svejedno nam je ubacio 35 poena, nevjerojatno", rekao je nakon susreta Brad Stevens.

Boston Celticsi nisu upisali nijedan poraz u doigravanju na svom terenu, u sedmu utakmicu ušli su s omjerom u Bostonu 10-0, ali u utakmici sezone James je ipak bio prevelika prepreka.

Cavsi u sedmoj utakmici nastupili i bez Kevina Lovea, ali nije smetalo, zamijenio ga je prilično dobro Jeff Green.

James je odradio svih 48 minuta bez ikakvog odmora, tako je i najavljeno i bio je spreman za takav razvoj događaja. Još su i Green i JR Smith na parketu bili duže od 40 minuta te je samo Kyle Korver s klupe imao kakvu-takvu minutažu odradivši 18 minuta. Brad Stevens je također maksimalno skratio rotaciju s obzirom da je nastupio sa svega sedam igrača.

Prvo poluvrijeme pripalo je Celticsima, u njemu je Boston i u nekoliko navrata imao dvoznamenkastu prednost, vodio s 35:23, no Cavsi su uspjeli smanjiti zaostatak do odmora na samo četiri poena, a bili su i na minus jedan.

Sredinom treće dionice Cleveland je preuzeo vodstvo i uglavnom ga održavao. U zadnjoj dionici Celticsi su nekoliko puta poveli, najviše s plus tri, ali Cavsi su se uvijek vrlo brzo vraćali te na kraju prelomili susret.

Serija 15:2 u finišu susreta bila je ključna, Cavsi su se odvojili na dvoznamenkastu prednost i priči je bio kraj. Nije bilo vremena za povratak, Boston se raspao u završnih šest minuta, punih pet i pol ostao je bez ubačaja iz igre, a taj niz prekinuo je Marcus Morris 32 sekunde prije kraja kada je smanjio na 86:76, no bilo je prekasno za povratak i kompliciranje dvoboja.

James je utakmicu završio s 35 poena (12/24 iz igre), 15 skokova i devet asistencija dok je Jeff Green dodao 19 poena i osam skokova. Kod Bostona, koji je šutirao za tricu 7/39 (sam Rozier 0/10), Jayson Tatum ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Al Horford dodao je 17 poena, a Marcus Morris 14 poena uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni29.05.2018. u 08:50
    ...jel ovako Jordan dominirao nekoć?
    Jura Zeleni