Nogomet

Tae-Yong Shin: "Heung-Min Son mora iskočiti na Prvenstvu da bi postao veliki igrač"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.05.2018.
Tae-Yong Shin: "Heung-Min Son mora iskočiti na Prvenstvu da bi postao veliki igrač"
Foto: EPA

Izbornik Južne Koreje Tae-Yong Shin osvrnuo se na svog najboljeg igrača Heung-Min Sona, tvrdeći kako mu je zasigurno puno lakše igrati u Tottenhamu s mnogim dobrim igračima i gdje obrana nije fokusirana isključivo na njega. Ističe kako će tu barijeru morati prevladati u reprezentaciji ako želi postati veliki igrač...

Heung-Min Son već je nekoliko godina jedna od svjetlijih točaka azijskog nogometa, otkad je 2015. postao dio odlične momčadi Tottenhama. U protekloj sezoni započeo je u 27 utakmica i pritom postigao 12 pogodaka, ali svoj utjecaj tek treba prenijeti na reprezentaciju.

"Igra jako dobro s Tottenhamom i jedna nam je od najboljih napadačkih opcija. Povećava šanse naše reprezentacije sa svojim sposobnostima, ali treba biti iskren i reći kako tamo igra s nogometašima poput Delea Allija i Harryja Kanea koji su sjajni napadači", kazao je izbornik Južne Koreje Tae-Yong Shin i nastavio:

"U našoj reprezentaciji suigrači su možda na malo nižoj razini i to mu zasigurno otežava da pokaže sve što može. I dalje igra vrlo dobro za nacionalnu selekciju, ali kada igra u Tottenhamu ima uz sebe puno dobrih suigrača i pažnja suparničke obrane nije usredotočena samo na njega. U reprezentaciji većina se protivnika orijentira na njega i ponekad je s tim imao problema. Međutim, da bi postao veliki igrač mora prevladati tu prepreku", zaključio je južnokorejski izbornik.

Podsjetimo, Južna Koreja igrat će u skupini sa Švedskom, Meksikom i braniteljem naslova Njemačkom.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!