Tenis

Ćorić lakoćom sredio Kohlschreibera i prošao u drugo kolo Roland Garrosa

Jan Šneler • ponedjeljak, 28.05.2018.
Ćorić lakoćom sredio Kohlschreibera i prošao u drugo kolo Roland Garrosa
Foto: EPA

U prvom kolu Roland Garrosa, Borna Ćorić bez većih problema svladao je njemačkog tenisača Philippea Kohlschreibera i ušao u drugo kolo drugog Grand Slama ove sezone...

Tek nešto više od dva sata i 40 minuta trebalo je Borni Ćoriću da prođe u drugo kolo Roland Garrosa. Sjajni hrvatski tenisač koji je početkom sezone pokazivao naznake vrhunskih rezultata tako je u četiri seta svladao 22. nositelja, Phillipea Kohlschreibera.

Prvi set Ćorić je odradio odlično. U šestom gemu, došao je do 15:40 i iskoristivši drugu break loptu, oduzeo servis Kohlschreiberu. Mirnim servisom do kraja, priveo je set završetku i slavio sa 6:3. U drugom setu, hrvatski tenisač nije loše igrao, međutim jedna greška stajala ga je izgubljenog servisa.

Pri kraju seta, kad je vodio 3:4, Kohlschreiber je iskoristio pad koncentracije Ćorića i napravio break. U prilično komfornoj situaciji, Nijemac je poravnao rezultat. Ćorić, koji je poznat po svojoj nevjerojatnoj želji i htijenju, nije izgledao nimalo zabrinuto.

Embed from Getty Images

Bilo je vidljivo kako je hrvatski tenisač kvalitetniji te kako je ovo meč u kojem mora slaviti. U trećem setu, slično kao i u prvom, oduzeo je break protivniku i odlično serviravši do kraja za točno 42 minute (kao i u prvom setu) sa 6:3 ponovno došao do prednosti. Konačno, u četvrtom setu, već na početku Ćorić dolazi do breaka i mirnim servisom do kraja privodi meč kraju.

Na kraju je sa 6:4 okončao meč i zasluženo prošao u drugo kolo Roland Garrosa. U sljedećem kolu, Ćorić će igrati protiv boljeg iz dvoboja Matthewa Ebdena (73. igrač svijeta) i Thomasa Fabbiana (115. na svijetu). S obzirom na svoju kvalitetu, realno je za očekivati da će Ćorić izjednačiti rezultat karijere u Parizu i doći do trećeg kola.

Roland Garros, prvo kolo (m):
Borna Ćorić (Hrvatska) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 22) 6:3 3:6 6:3 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!