Tenis

Ana Konjuh na povratku tenisu poražena za manje od 45 minuta

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2018.
Ana Konjuh na povratku tenisu poražena za manje od 45 minuta
Foto: EPA

Ana Konjuh odigrala je prvi meč nakon početka godine i upisala težak poraz protiv Carle Suarez Navarro. Španjolka je slavila za manje od 45 minuta uz samo jedan izgubljen gem...

Znalo se da će povratak tenisu nakon duge pauze biti jako težak i tako je i bilo. Ana Konjuh u prvom kolu Roland Garrosa upisala je najteži poraz u karijeri, uhvatila je samo jedan gem i za manje od 45 minuta oprostila se od turnira.

Kalvarija s ozljedom lakta trajala je predugo, uslijedile su operacije, a Konjuh je nakon US Opena prošle godine odigrala samo dva meča i to na početku ove godine u Brisbaneu gdje je svladala Kiki Bertens i nakon toga izgubila od Eline Svitoline.

U Parizu je uslijedio povratak tenisu i nakon više od pola godine izvan ritma i igre, nije bilo dobro. Međutim očekivanja niti nisu bila velika, premalo treninga je iza hrvatske igračice, uopće nije imala mečeva i sada je puno bitnije da kroz igru ne osjeća probleme s problematičnim laktom i polako podiže formu na željenu razinu.

Embed from Getty Images

Ovaj dvoboj bio je potpuno neravnopravan, u cijelom meču Konjuh je uhvatila samo 22 poena, Suarez Navarro imala ih je 30 više, a osim toga Španjolka nije puno griješila i malo toga je poklonila.

U prvih pet gemova Konjuh nije imala nijednu gem loptu, kod 5:0 došla je do 30:40, no Suarez Navarro vrlo brzo završila je posao.

U drugom setu hrvatska igračica uspjela je povesti s 1:0 i to je bilo sve. Do kraja meča Suarez Navarro potpuno je dominirala i sa 6:0, 6:1 prošla je dalje.

Na kraju vrlo visok poraz protiv neugodne igračice u meču koji bi definitivno drugačije izgledao da Ana nema problema kakve već ima.

Roland Garros, prvo kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 23) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:0, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.05.2018. u 19:43
    nije smjela nastupati, ali hajde, dobit ce par $ i za to.
    narada108