Tenis

Zverev projurio za 70 minuta do drugog kola, Dimitrov se pripremao za jednog, a igrao protiv drugog igrača

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2018.
Zverev projurio za 70 minuta do drugog kola, Dimitrov se pripremao za jednog, a igrao protiv drugog igrača
Foto: EPA

Svi nositelji kod tenisača prvog dana Roland Garrosa bili su uspješni, a među njima i drugi nositelj Alexander Zverev koji je ujedno bio i daleko najuvjerljiviji...

U dvoboju dvojice francuskih igrača Gael Monfils izbacio je mladog Elliota Benchetrita pobjedom u četiri seta. Benchetrit je iznenadio Monfilsa u prvom setu i uzeo taj set sa 6:3, ali ostatak meča protekao je u potpunoj inicijativi Monfilsa koji je lakoćom kažnjavao pogreške protivnika.

Četvrti nositelj Grigor Dimitrov pripremao se za meč protiv Viktora Troickog da bi pola sata prije početka meča saznao kako će ipak igrati protiv Egipćanina Mohameda Safwata. Troicki je zbog ozljede otkazao nastup stoga je uskočio lucky loser Safwat i nije uspio iznenaditi Dimitrova.

"Trebalo mi je pet do deset minuta da izbrišem iz glave plan kako sam htio igrati i jednostavno se opustim i uđem u meč", istaknuo je Dimitrov kojeg je iznenadila promjena protivnika, ali uspio se prilagoditi.

Embed from Getty Images

Pablo Carreno Busta ne briljira, a to je pokazao i u meču protiv slovačkog kvalifikanta Jozefa Kovalika s kojim se dosta mučio. Izgubio je prvi set pa drugi dobio lakoćom, ali nakon toga bilo je sve izjednačeno i tek u završnici Carreno Busta prevagnuo je na svoju stranu.

Više od tri i pol sata trajala je borba između argentinskog kvalifikanta Guida Andreozzija i Taylora Fritza, a na kraju je Andreozzi slavio. I nije toliko iznenađenje, Argentinac se odlično snalazi na ovoj podlozi, u kvalifikacijama je osjetio loptice i teren te je to i iskoristio. Prošao je dalje iako je imao 11 dvostrukih servis pogrešaka i 42 neprisiljene pogreške.

Iako je zaradio simpatije tribina i imao ogromnu podršku navijača, Yoshihito Nishioka nije dovršio posao protiv Fernanda Verdasca. Nakon četiri i pol sata borbe Verdasco je slavio u pet setova. Španjolac je imao čak 101 neprisiljenu pogrešku, ali i pogodio 87 winnera. U petom setu Nishioka je imao dva puta break prednosti, servirao za meč, ali Verdasco se izvukao.

Embed from Getty Images

Vrlo jednostavan posao imao je Alexander Zverev koji je trebao samo 71 minutu za pobjedu protiv Ričardasa Berankisa. Litavac je bio posve bezopasan i nije imao nikakve šanse te je uhvatio samo četiri gema u cijelom meču. Na kraju je imao samo devet winnera u odnosu na 30 neprisiljenih pogrešaka.

Problema nije imao niti Damir Džumhur koji je također u tri seta eliminirao Denisa Kudlu. Amerikanac je imao 50 neprisiljenih pogrešaka, gotovo trostruko više nego winnera, Džumhur se zahvalio i slavio.

Embed from Getty Images

David Goffin trebao je dva i pol seta da uhvati radnu temperaturu i nakon toga nadigrao je Robina Haasea. Belgijac je dobio prva dva seta, ali nakon toga podignuo je igru i zaigrao puno bolje. Nakon što je Haase poveo s 1:0 u četvrtom setu, Goffin je nanizao čak 12 gemova i prošao dalje.

Tri seta za pobjedu trebao je Kei Nishikori protiv Francuza s wild cardom Maximea Janviera. Nishikori je odigrao korektan meč, nije posebno forsirao već je kapitalizirao pogreške protivnika koji je u ovom meču uspio propustiti svih deset break prilika.

Embed from Getty Images

Dosta lagan posao imao je Lucas Pouille koji je u tri seta sredio Daniila Medvedeva. Pouille je očekivao jači otpor mladog Rusa, ali Medvedev nije bio posebno raspoložen i upisao je poraz.

Roland Garros, muški prvo kolo:
Gael Monfils (Francuska, 32) - Elliot Benchetrit (Francuska, WC) 3:6, 6:1, 6:2, 6:1
Grigor Dimitrov (Bugarska, 4) - Mohamed Safwat (Egipat, LL) 6:1, 6:4, 7:6(1)
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 10) - Jozef Kovalik (Slovačka, Q) 4:6, 6:1, 7:5, 7:6(5)
Matteo Berrettini (Italija) - Oscar Otte (Njemačka, LL) 3:6, 7:5, 6:2, 6:1
Guido Andreozzi (Argentina, Q) - Taylor Fritz (SAD) 6:7(4), 6:3, 3:6, 6:2, 6:3
Radu Albot (Moldavija) - Gregoire Barrere (Francuska, WC) 4:6, 0:6, 7:5, 6:1, 6:2
Fernando Verdasco (Španjolska, 30) - Yoshihito Nishioka (Japan) 6:7(4), 6:4, 6:3, 6:7(3), 7:5
Martin Kližan (Slovačka, Q) - Laslo Đere (Srbija) 7:6(6), 4:6, 7:6(6), 6:1
Alexander Zverev (Njemačka, 2) - Ričardas Berankis (Litva) 6:1, 6:1, 6:2
Damir Džumhur (BiH, 26) - Denis Kudla (SAD, Q) 6:4, 6:2, 6:2
David Goffin (Belgija, 8) - Robin Haase (Nizozemska) 4:6, 4:6, 6:4, 6:1, 6:0
Jared Donaldson (SAD) - Nicolas Jarry (Čile) 6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4
Kei Nishikori (Japan, 19) - Maxime Janvier (Francuska, WC) 7:6(0), 6:4, 6:3
Federico Delbonis (Argentina) - Thomaz Bellucci (Brazil, Q) 6:1, 6:3, 3:6, 6:1
Lucas Pouille (Francuska, 15) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:2, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!