Tenis

Ivo Karlović ispao u prvom kolu Roland Garrosa od 143. igrača svijeta

Jan Šneler • nedjelja, 27.05.2018.
Ivo Karlović ispao u prvom kolu Roland Garrosa od 143. igrača svijeta
Foto: EPA

Ivi Karloviću zemljani teren nikada nije bio najdraži, a potvrdilo se to i ove sezone porazom već u prvom kolu Roland Garrosa...

Prilično glatko, u tri seta, Ivo Karlović, poražen je u prvom kolu Roland Garrosa od francuskog tenisača Corentina Mouteta. Francuz je 143. igrač svijeta, na turnir je došao s pozivnicom i pobjedom u prvom kolu opravdao povjerenje organizatora.

U prvom setu, Karlović je igrao najbolje. Nije pretjerano griješio, imao je odličan postotak osvojenih poena na prvom servisu, uostalom ubacio je i 13 aseva. Niti jednom nije dozvolio break priliku suparniku, a sam je mogao iskoristiti dvije u petom gemu. Set je otišao do tie-breaka, u kojem je opet Karlović bolji. Vodio je hrvatski tenisač s 5:1, imao još jedan svoj servis i priliku da dotuče protivnika, no Moutet se uspio vratiti.

Konačno, Francuz je čekao grešku Karlovića i napravio mini-break te sa 7:9 slavio u tie-breaku. U drugom setu, Karlović je bio jako slab. Čak dva puta Moutet mu je oduzeo servis, hrvatski tenisač je imao katastrofalan postotak prvog servisa i jako loš postotak osvojenih poena na drugom servisu (svega 10%). Kada tako igra, Karlović nema šanse te je Moutet s laganih 6:2 došao do slavlja i u drugom setu.

Treći set bio je ujedno i najizjednačeniji. Izgledao je Karlović dobro, servis ga je ponovno počeo služiti i nekako je djelovao kao da može doći do seta, međutim ponovno mu 13. igra nije bila sretna. Moutet mu je oduzeo servis, Karlović odmah uzvratio ali i nešto kasnije ponovno pogriješio. Francuski tenisač time je osvojio tie-break s 5:7 i za nešto više od dva sata prošao u drugo kolo Roland Garrosa.

Roland Garros, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Corentin Moutet (Francuska) (7)6:7 2:6 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!