Nogomet

VIDEO: Nigerija remizirala s Kongom, Balotelli se vratio pogotkom u Mancinijevom debiju

Branimir Korać • utorak, 29.05.2018.
VIDEO: Nigerija remizirala s Kongom, Balotelli se vratio pogotkom u Mancinijevom debiju
Foto: EPA

Od ovog tjedna reprezentacije će svakodnevno odrađivati brojne prijateljske utakmice u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Ponedjeljak je donio nekoliko zanimljivih dvoboja, a nastupio je i prvih hrvatski protivnik u Rusiji...

U Zenici je bilo svečano, od reprezentacije su se oprostili Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević. Tri velikana BiH nogometa odigrala su 15-ak minuta prije nego su napustili travnjak nakon čega su ušli Bičakčić, Sarić i Kodro.

BiH je do kraja susreta bila bolji protivnik, Pjanić je pogodio i stativu, no rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:0. Bio je to ujedno i prvi nastup Roberta Prosinečkog na ovom stadionu u ulozi izbornika.

Prvi hrvatski protivnik na Svjetskom prvenstvu bit će reprezentacija Nigerije koja je u prijateljskom susretu igrala protiv DR Konga i remizirala 1:1.

U dosta izjednačenom susretu Nigerijci su poveli golom Williama Troost-Ekonga u prvom dijelu, dugo su držali to vodstvo, ali u 78. minuti Ben Malango Ngita postavio je konačnih 1:1.

Nigerija je igrala u sastavu: Uzoho, Balogun (Omeruo), Ebuehi (Shehu), Elderson (Aina), Troost-Ekong, Obi (Agu), Onazi, Etebo, Lokosa (Musa), Iheanacho (Iwobi), Simy.

Iranci baš i ne mogu biti posebno zadovoljni probom protiv Turske, upisali su poraz 2:1 u Istanbulu, a do jedinog pogotka došli su u sudačkoj nadoknadi iz penala.

Turci su imali vodstvo 2:0 golovima Cenka Tosuna iz 6. i 50. minute, a Iran je u 92. minuti preko povratnika nakon ozljede Ashkana Dejagaha samo smanjio zaostatak.

Roberto Mancini debitirao je na talijanskoj klupi pobjedom protiv Saudijske Arabije 2:1, a Mario Balotelli pokazao je kako je Ventura radio grešku kada ga je uporno zaobilazio u kvalifikacijama.

Balotelli se vratio u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine i nakon pola sata igre doveo je Italiju u vodstvo lijepim pogotkom s 20 metara. Andrea Belotti u drugom dijelu povećao je prednost, a konačnih 2:1 postavio je iz kontranapada Yehya Al Shehri.

Portugal je u Bragi bez Cristiana Ronalda ugostio Tunis i remizirao 2:2. Imali su domaćini nakon 34 minute igre 2:0, ali Tunižani su poravnali.

Andre Silva i Joao Mario odveli su Portugal do prednosti da bi Anice Badri i Fakhreddine Ben Youssef spasili Tunis od poraza. Portugal je do kraja napadao, bio dominantan i opasniji, ali pogodaka više nije bilo.

Francuska je apsolutno dominirala protiv Iraca, posebno u prvom poluvremenu kada ih je potpuno nadigrala. Na što je ličilo prvih 45 minuta, dovoljno govori činjenica kako je Francuska imala čak 83 posto vremena loptu u svojim nogama.

U završnih pet minuta prvog dijela Olivier Giroud i Nabil Fekir bili su strijelci i odveli Deschampesovu momčad do trijumfa 2:0.

Prijateljske utakmice:
BiH - Crna Gora 0:0
Nigerija - DR Kongo 1:1
Turska - Iran 2:1
Italija - Saudijska Arabija 2:1
Portugal - Tunis 2:2
Francuska - Irska 2:0

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!