Košarka

Olympiakos i Panathinaikos u borbi za naslov grčkog prvaka

Petar Jenjić • utorak, 29.05.2018.
Olympiakos i Panathinaikos u borbi za naslov grčkog prvaka
Foto: EPA

U finalu grčkog košarkaškog prvenstva ponovno će igrati Olympiakos i Panathinaikos koji su polufinalne serije protiv Prometheusa, odnosno PAOK-a, zaključili u tri utakmice...

Panathinaikos je s ukupnih 3:0 svladao PAOK i prošao u finale grčkog prvenstva. Danas je na gostujućem terenu slavio rezultatom 88:72, prije svega zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu. Nakon prvih 20 minuta PAOK je imao šest koševa viška (43:37), ali sjajnim drugim poluvremenom, koje su dobili s 51:29 stigli su do visoke pobjede.

Odličan je u pobjedničkim redovima bio Nick Calathes koji je susret zaključio s 27 poena, devet asistencija i pet dodavanja. Ukupno petorica igrača dodala su dvoznamenkast broj koševa, a vrijedi izdvojiti double-double Jamesa Gista (11 poena, 12 skokova). Najbolji je kod PAOK-a bio Phil Goss s 15 koševa i pet asistencija.

Istim ukupnim rezultatom očekivano je prošao Olympiakos koji je danas stigao do gostujuće pobjede kod Prometheusa rezultatom 89:56. Već do kraja prvog poluvremena gosti su imali 11 koševa viška (44:33), razliku koju su do kraja susreta uspjeli utrostručiti.

Najbolji je u redovima Olympiakosa bio Janis Strelnieks s 22 poena, dok je Kyle Wiltjer dodao 14 koševa i devet skokova. Christos Saloustros s 12 poena bio je najbolji kod domaćina.

Grčko prvenstvo, polufinale:
PAOK - Panathinaikos 72:88 (0-3)
Prometheus - Olympiakos 56:89 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!