Košarka

Visok poraz Mavrinog Lietkabelisa kod Žalgirisa

Petar Jenjić • utorak, 29.05.2018.
Visok poraz Mavrinog Lietkabelisa kod Žalgirisa

Košarkaši Žalgirisa stigli su do visoke pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Litve. Na domaćem parketu slavili su protiv Lietkabelisa rezultatom 93:69...

Nakon što je lakoćom s 3:0 zaključila četvrtfinale protiv Nevežisa, momčad Žalgirisa upisala je visoku pobjedu i u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Lietkabelisa. Treća momčad Europe na domaćem je parketu slavila rezultatom 93:69.

Iako to konačan rezultat možda i ne sugerira, utakmica je bila prilično izjednačena prve tri četvrtine. Domaćin je na poluvrijeme otišao s poenom prednosti (37:36), da bi koncem treće dionice prednost povećao na sedam razlike (64:57). Posljednju četvrtinu domaćin je odigrao sjajno, dobio ju s 29:12 i u konačnici upisao visoku pobjedu.

Brandon Davies s 14 poena i sedam skokova bio je najbolji kod pobjedničke momčadi, Aaron White dodao je 13 koševa i pet skokova, a Edgaras Ulanovas 11 poena.

Jedini raspoložen kod Lietkabelisa bio je Žanis Peiners s 22 poena, Dominik Mavra za 21 minutu na terenu dodao je dva poena i tri asistencije.

Litavsko prvenstvo, polufinale:
Žalgiris - Lietkabelis 93:69

FOTO: MZT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!