Košarka

VIDEO: Rocketsi bez Paula i s 27 promašenih trica u nizu bez finala lige, Warriorsi ponovno u borbi za titulu

Branimir Korać • utorak, 29.05.2018.
VIDEO: Rocketsi bez Paula i s 27 promašenih trica u nizu bez finala lige, Warriorsi ponovno u borbi za titulu
Foto: EPA

Sedma utakmica finala Zapada pripala je Golden State Warriorsima koji su u Houstonu bili bolji od Rocketsa. Oslabljeni domaćin imao je lošu šutersku večer i za to je kažnjen...

Houston Rockets - Golden State Warriors 92:101 (3-4)

Golden State Warriorsi vraćaju se u NBA finale! U sedmoj utakmici protiv Rocketsa u Houstonu su bili bolji sa 101:92, a takav rasplet u ovoj seriji ne treba čuditi, Rocketsi su nastupili vrlo oslabljeni neigranjem Chrisa Paula, a osim toga imali su šuterski vrlo lošu večer.

Rocketsi su za tricu šutirali 7/44, ukupno iz igre ne računajući Clinta Capelu koji je imao 9/10, ostatak momčadi šutirao je 27/80, a posebno se "istaknuo" Trevor Ariza koji je susret završio sa šutom 0/12. U jednom dijelu susreta Rocketsi su promašili ukupno čak 27 uzastopnih šuteva za tri poena.

S takvim nastupom nemoguće je svladati Warriorse koji također nisu posebno briljirali, ali su kudikamo bili bolji i raspoloženiji. U najmanju ruku odigrali su koliko je bilo potrebno za mirno privođenje dvoboja kraju.

Kada je uoči susreta potvrđeno da Chris Paul ne može nastupiti u sedmoj utakmici, Warriorsi su vjerojatno odahnuli, šanse Rocketsa znatno su pale, ali i bez njega je Houston u prvom poluvremenu izgledao dobro i imao na poluvremenu prednost 54:43.

Međutim treća četvrtina je vrlo često četvrtina u kojoj Warriorsi stvaraju razliku, a tako je bilo i sada. To razdoblje dobili su s 33:15, napravili preokret i nakon toga zadržali vodstvo. Pokušavali su se Rocketsi vratiti dalekometnim šutevima, ali redom su promašivali.

Houston je i u prošloj utakmici u Oaklandu igrao dobro u prvom dijelu, ali u drugom poluvremenu je ušao u probleme i Golden State je napravio preokret. U te dvije utakmice Rocketsi su zajednički dobili drugo poluvrijeme rezultatom čak 122:63.

U sedmoj utakmici Warriorsi su se odvojili na vrijeme u drugom dijelu, a nakon 27 promašenih trica u nizu, Houston je pogodio 28. kada je Tucker zabio, ukupno su kreirali seriju 7:0 s kojom su se približili na 89:83.

"Imali smo sreće da smo se uspjeli odmah izvući i zaustaviti nalet", istaknuo je nakon susreta Steve Kerr, Golden State je tu ponovno pobjegao i do kraja susreta prave neizvjesnosti nije bilo.

Ostat će u zraku pitanje što bi bilo da je Paul mogao igrati i da Rocketsi nisu imali taj nevjerojatan niz promašaja koji za njih nikako nije tipičan. U svakom slučaju, Warriorsi se neće buniti i slave novi ulazak u finale lige.

Predvodili su ih Kevin Durant s 34 poena (5/11 trica), pet skokova i pet asistencija, Stephen Curry s 27 poena (7/15 za tricu), devet skokova i deset asistencija te Draymond Green s deset poena, 13 skokova i pet asistencija.

Kod Rocketsa James Harden ubacio je 32 poena uz šest skokova i šest asistencija, Eric Gordon dodao je 23 poena i šest asistencija, Clint Capela 20 poena uz devet skokova, a PJ Tucker 14 poena uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd29.05.2018. u 15:48
    Kako se zaslužuje? Načinom na koji igraš.
    x&yzd
  • Dinko Bilich29.05.2018. u 15:18
    Zašro i kako se to zaslužuje ?
    Dinko Bilich
  • x&yzd29.05.2018. u 13:25
    Houston je momcad koja ne zasluzuje igrati u finalu, a Harden je igrac koji ne zasluzuje titulu MVP.
    x&yzd
  • ivan9029.05.2018. u 09:53
    Velika šteta, prevelik hendikep neigranje Paula.. da je CP bio prisutan mislim da bi Houston mogao da velikog naslova ovako već ustaljeno finale gdje LeBron ne može sam pobijediti i mislim da je gotovo u 5, maksimalno 6 utakmica.
    ivan90