Košarka

Buvina Valencia pobjedom krenula u doigravanje

Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.05.2018.
Buvina Valencia pobjedom krenula u doigravanje
Foto: FaH

Košarkaši Valencije upisali su pobjedu u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Španjolske. Branitelji naslova na domaćem su terenu bili bolji od Gran Canarije rezultatom 71:56...

Branitelj naslova Valencia uspješno je krenula u novo doigravanje za prvaka Španjolske. U prvoj utakmici na domaćem parketu slavila je protiv Gran Canarije rezultatom 71:56, u utakmici s usponima i padovima, kako s jedne tako i s druge strane.

Prvu dionicu odlično je odigrao domaćin, ubacivši dvostruko više poena od gostiju (22:11). Međutim, do kraja poluvremena uzvraća Gran Canaria jako dobrom igračkom dionicom, drugu četvrtinu dobiva s 25:13 i na poluvrijeme odlazi s poenom viška (36:35).

Ključnim se pokazao ulazak u treću četvrtinu u kojem je Valencia pet minuta ostavila protivnika bez poena i s ukupno sedam postignutih koševa u cijeloj dionici. Uoči posljednjih deset minuta imala je sedam koševa viška, a sredinom četvrte četvrtine i 15 razlike (63:48) koje je sačuvala do kraja utakmice.

Jedini dvoznamenkast u pobjedničkim redovima bio je Sam Van Rossom sa 17 poena, Ivan Buva zaključio je susret s četiri koša (2/5 za dva) i tri skoka za devet minuta provedenih na parketu. Najbolji je kod gostiju bio Marcus Eriksson s 11 poena.

ACB liga, četvrtfinale:
Valencia - Gran Canaria 71:56 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!