Košarka

Kruno Simon solidan, Anadolu Efes pred ispadanjem

Petar Jenjić • utorak, 29.05.2018.
Kruno Simon solidan, Anadolu Efes pred ispadanjem
Foto: Marin Sušić

Na korak od ispadanja došli su košarkaši Anadolu Efesa upisavši poraz i u drugoj utakmici polufinala turskog prvenstva protiv Tofaša koji je stigao do pobjede rezultatom 89:82...

Nakon potpunog razbijanja u prvoj utakmici Tofaš je u drugoj utakmici ponovno uspio doći do pobjede, ali ovoga puta na nešto teži način. U konačnici je slavio sa 89:82 i tako stigao na korak do prolaska u finale.

Gostujuća momčad dobro se držala kroz prvo poluvrijeme i dijelom treće četvrtine kada je bila nerijetko bila i u vodstvu. Na krilima Henryja i Morgana Tofaš je stigao do osam poena prednosti na koncu treće dionice (66:58). Uspio je Efes dvije minute prije kraja doći na četiri koša minusa (84:80), ali više od toga nije išlo.

Domaću momčad do pobjede je predvodio Pierria Henry s 22 poena i pet asistencija, dok je Raymar Morgan dodao 19 koševa, a Samuel Mejia 11 poena.

Najučinkovitiji kod gostiju bio je Birkan Batuk s 22 poena (trica 6/10), Kruno Simon dodao je osam koševa (2/5 za dva, slobodna bacanja 2/2), jedan skok i deset asistencija za 34 minute provedene na parketu.

Super ligi, polufinale:
Tofaš - Anadolu Efes 89:82 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!