Košarka

Bayern nadoknadio veliki zaostatak i izborio finale protiv Albe

Petar Jenjić • utorak, 29.05.2018.
Bayern nadoknadio veliki zaostatak i izborio finale protiv Albe
Foto: FaH

Košarkaši Bayerna pridružili su se Albi Berlin u finalu njemačkog prvenstva. U četvrtoj utakmici polufinalne serije slavili su u gostima kod Bamberga rezultatom 83:79, iako su većim dijelom utakmici bili u zaostatku...

U finale njemačkog prvenstva plasirali su se košarkaši Bayerna koji su s ukupnih 3-1 u seriji slavili protiv Bamberga. Večeras su na gostujućem terenu uspjeli doći do pobjede rezultatom 83:79 čime su izborili dvoboj protiv berlinske Albe za naslov prvaka Njemačke.

Nije se tako činilo nakon prve četvrtine u kojoj je domaća momčad potpuno dominirala, imala i 20 koševa viška (33:13), a prvih deset minuta zaključila sa 16 razlike (33:17).

Međutim, kako je utakmica odmicala tako se i prednost Bamberga počela topiti, a uoči posljednjih deset minuta iznosila je tek šest razlike (69:63). Ukupnom serijom Bayern od 17:0 Bayern je prešao u prvo vodstvo na utakmici (70:69) i sačuvao ga do kraja utakmice.

Bavarce je do pobjede predvodio Danilo Barthel s 19 poena i sedam skokova, Devin Booker dodao je 15 koševa, a Braydon Hobbs 12 poena.

Najbolji je u redovima Bamberga bio Dorell Wright s 26 poena i pet skokova, Leon Radošević za nešto manje od 17 minuta na terenu dodao je četiri poena (2/4 za dva) i pet skokova.

BBL, polufinale:
Bamberg - Bayern 79:83 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!