Košarka

Hrvoje Perić najbolji pojedinac Venezije u porazu od Trenta

Petar Jenjić • srijeda, 30.05.2018.
Hrvoje Perić najbolji pojedinac Venezije u porazu od Trenta
Foto: FaH

Solidan nastup Hrvoja Perića nije pomogao Veneziji u trećoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Italije. Večeras je upisala drugi poraz od Trenta, i to rezultatom 81:63, čime je pobjednička momčad došla do vodstva od 2-1 u seriji...

Polufinalni dvoboj između Trenta i Venezije do sada je obilježavao domaćin koji je u konačnici dolazio do pobjeda, a ništa drugačije nije bilo niti večeras. Trento je stigao do pobjede rezultatom 81:63 i poveo u seriji 2-1.

Domaćin je odlično krenuo, poveo s 11:2, vrlo brzo stigao i do prve dvoznamenkaste prednosti (15:5), a iako je cijelo vrijeme bio u prednosti, Trento se nije uspijevao odvojiti. U završnim minutama treće četvrtine Venezia je stigla i do izjednačenja (47:47), ali više od toga nije išlo. Posljednju dionicu Trento je dobio s 23:7 i zaključio utakmicu s visokom pobjedom.

Dominique Sutton s 18 poena i sedam skokova predvodio je Trento do pobjede, Shavon Shields dodao je 16 koševa, a Joao Gomes 11 poena i deset skokova.

Najučinkovitiji je u redovima Venezije bio Hrvoje Perić koji je susret zaključio s 13 poena (3/5 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 4/8) i dva skoka za 28 minuta provedenih na parketu.

Lega A, polufinale:
Trento - Venezia 81:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!