Nogomet

Ćorluka: "Znamo što Svjetsko prvenstvo znači svima u Hrvatskoj"

hns.family • srijeda, 30.05.2018.
Ćorluka: "Znamo što Svjetsko prvenstvo znači svima u Hrvatskoj"
Foto: FaH

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka bio je jedan od najtraženijih sugovornika na pripremama hrvatske reprezentacije u Rovinju...

Ozljeda i forma: "Nema potrebe razgovarati o toj ozljedi, ponovio sam već u nekoliko navrata da više nisam ozlijeđen. Sve je u redu i nadam se da će ta ozljeda prestati biti tema. Odigrao sam desetak utakmica nakon ožujka i mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih sportskih ozljeda. Osjećam se odlično i spreman sam za sve napore koji slijede."

Povratak u reprezentativno okruženje: "Bio sam s reprezentacijom i prije dva mjeseca, a sve je ponovno odlično, kao i uvijek. Naravno, poseban je osjećaj uoči velikog natjecanja, u krugu suigrača i djelatnika HNS-a, jer znamo što Svjetsko prvenstvo znači svima u Hrvatskoj. To nas puni pozitivnom energijom te se maksimalno pripremamo za ono što dolazi."

Kvaliteta hrvatske obrane: "Svatko od naših braniča ima svoje kvalitete, netko je brži, netko je jači, ali izbornik ne može pogriješiti bez obzira koga povede u Rusiju. Za obranu se ne treba brinuti. Ja nemam preferencija oko stoperskog suigrača, iako sam možda češće igrao s Vidom, no bilo bi smiješno reći da mi ne odgovara igrati s Lovrenom, igračem koji je igrao finale Lige prvaka i iza kojega je odlična sezona. Jedvaj je na velikoj sceni od svoje 17. godine te igra na visokoj razini, a Ćaleta-Car nije bio ni u Hajduku ni u Dinamu, a opet se izborio za sve. Jako mi je drago zbog njega."

Novosti pod izbornikom Dalićem: "Puno više radimo s loptom nego prije, inzistira se na pas-igri, što nam odgovara. Izbornik nam je objasnio svoje ideje, a dodatno ćemo pričati o taktici kada nam se pridruže i Modrić, Kovačić i Lovren."

Pripremne utakmice i suparnici u skupini: "Nisam još puno razmišljao o Messiju, pogotovo ne dok prvo imamo Nigeriju, utakmicu koja nam možda znači prolazak skupine. Messi je fenomenalan, svakome će biti užitak igrati protiv njega, no zasad nam to nije bitno. Znam neke nigerijske igrače, pogotovo Musu iz moskovskog CSKA. Jako je brz, prilično kvalitetan i neće nam biti lako. Svaka je skupina teška, svi će doći pripremljeni. Protiv Brazila igrat ćemo maksimalno jer se s takvim suparnikom ne može drugačije."

Vatreni nakon Francuske '98: Svjetska prvenstva bila su nam razočaranja nakon '98, i za nas igrače i za sve ljude koji prate nogomet. Najviše smo se razočarali na posljednjem SP-u i umorni smo od priča o sjajnoj generaciji i velikim očekivanjima. Naime, i druge momčadi imaju igrače u najvećim klubovima i mi se trebamo koncentrirati na sebe, na zajedništvo koje može proizvesti atmosferu iz koje proizlazi dobra igra. Iako je jasno da ne mogu svi igrati, imamo sretne i zadovoljne, kvalitetne igrače koji žele prije svega uspjeh momčadi."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!