Košarka

Gran Canaria i Barcelona slavili i poravnali u seriji

Jan Šneler • četvrtak, 31.05.2018.
Gran Canaria i Barcelona slavili i poravnali u seriji
Foto: EPA

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja ACB lige, Gran Canaria i Barcelona ostvarili su pobjedu i izjednačili u seriji...

Nakon teškog i iznenađujućeg poraza u prvom susretu protiv MoraBanc Andorre, Barcelona je u gostima uspjela slaviti i vratiti seriju na domaći teren. Sjajnu utakmicu u dresu katalonskog kluba odradio je hrvatski centar Ante Tomić koji je izluđivao suparničku obranu.

Domaći ohrabreni pobjedom u gostima, krenuli su silovito i prvu četvrtinu dobili s 22:17. U nastavku, imala je MoraBanc Andorra i pristojnih 11 koševa prednosti te se činilo kako će Barcelona doživjeti veliki debakl i u drugom susretu.

Ipak, gosti su se koncentrirali i serijom 16:5 došli do izjednačenja na poluvremenu. Nakon odmora, prednost je preuzela Barcelona koja je u tim trenucima mogla i riješiti pitanje pobjednika. Vodili su gosti 50:62 i činilo se da je pitanje trenutka kada će se domaći slomiti. Nažalost, u tim trenucima Tomić dobiva četvrtu osobnu pogrešku i bez njega Barcelona potpuno staje.

Jedva su gosti zadržali vodstvo u trećoj četvrtini da bi početkom četvrte MoraBanc Andorra ponovno povela. Ipak, Barcelona ulaže posljednje atome snage i puno boljom obranom dolazi do novog vodstva i konačnog slavlja 81:85. Kao što smo i naglasili, najbolji je kod Barcelona bio Ante Tomić s 19 koševa i šest skokova, dok je Petteri Koponen postigao 15 poena. Kod domaćih, najefikasniji je bio Andrew Albicy koji je upisao učinak od 22 poena i dvije asistencije te jednog skoka.

U drugom susretu, između Gran Canarije i Valencije, napetosti nije bilo. Sve je bilo riješeno u drugoj četvrtini koju su domaći dobili s 24:12. Gosti iz Valencije od toga se nisu oporavili te je s vremenom prednost samo rasla. Na samome kraju, već standardno efikasna Gran Canaria, slavila je s 97:70.

Najbolji je u redovima Gran Canarije bio Xavi Rabaseda s 22 poena i četiri skoka, dok je kod gostiju Sam Van Rossom bio najefikasniji s 11 poena.

Istaknimo za kraj kako su treće, ujedno i odlučujuće utakmice na rasporedu u petak, 1. lipnja u 19:45 (Barcelona - MoraBanc Andorra) i 22:00 (Valencia - Gran Canaria).

ACB liga, četvrtfinale, 2. utakmica:
MoraBanc Andorra - Barcelona 81:85
Rezultat u seriji 1:1
Gran Canaria - Valencia 97:70
Rezultat u seriji 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!