Tenis

Šarapova ipak prejaka, poraz Donne Vekić u drugom kolu Roland Garrosa

Petar Jenjić • četvrtak, 31.05.2018.
Šarapova ipak prejaka, poraz Donne Vekić u drugom kolu Roland Garrosa
Foto: EPA

Bez trećeg kola Roland Garrosa ostala je Donna Vekić koja je u dva seta ostala bez prave šanse i upisala poraz od ruske tenisačice Marije Šarapove...

Donna Vekić ostala je bez prave šanse protiv Ruskinje Marije Šarapove koja je u Parizu postavljena za 28. nositeljicu. Ruska tenisačica u konačnici je stigla do pobjede u prvom međusobnom susretu.

Meč drugog kola trajao je nešto manje od dva sata, a Šarapova je slavila sa 7:5, 6:4. Za ulazak u četvrto kolo igrat će protiv Karoline Pliškove.

Hrvatska tenisačica krenula je u meč s breakom, ali Šarapova uzvraća na isti način. Rezultat je bio poravnat do 3:3 kada Ruskinja dobiva dva uzastopna gema i dolazi do servisa za set. Međutim, Vekić odmah uzvraća i dolazi do izjednačenja, ali više od toga nije išlo. Šarapova ponovno oduzima servis hrvatskoj tenisačici i koristi ukupno drugu set loptu.

Šarapova je drugi set otvorila breakom i povela s 2:0, no hrvatska tenisačica uzvraća s oduzimanjem servisa. Kao što je to bio slučaj i u prvom setu, Vekić nije uspjela potvrditi napravljeni break, Šarapova je odmah vratila ranije stečenu prednost na 3:1 i bez većih problema držala servis do 5:3 kada se Vekić oduzetim servisom vraća u meč.

Međutim, sam povratak u set i meč nije trajao predugo. U sljedećem gemu, nakon velike borbe, Šarapova je iskoristila ukupno šestu meč loptu i stigla do pobjede.

Roland Garros, drugo kolo:
Maria Šarapova - Donna Vekić 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!