Tenis

Nikola Mektić uspješan i na startu turnira u mješovitim parovima

Petar Jenjić • četvrtak, 31.05.2018.
Nikola Mektić uspješan i na startu turnira u mješovitim parovima
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Nikola Mektić upisao je i drugu pobjedu na Roland Garrosu. Nakon prolaska prvog kola muških parova Mektić je u prvom meču mješovitih u paru s Allom Kudrjavcevom stigao do pobjede protiv Zhaoxuan Yang i Aisam Ul Haq Qureshija...

Nikola Mektić nakon pobjede u muškim parovima, stigao je do slavlja i u mješovitim. U paru s Ruskinjom Allom Kudrjavcevom slavio je u tri seta protiv kinesko-pakistanske kombinacije Zhaoxuan Yang/Aisam Ul Haq Qureshi.

Meč je trajao sat i 31 minutu, a hrvatsko-ruska kombinacija slavila je sa 7:6 (2), 3:6, 10:8. U sljedećem kolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja Groenfeld/Farah - Vandeweghe/Ram.

Po tri breaka sa svake strane mogli smo vidjeti u prvom setu. Hrvatsko-ruska kombinacija imala je dva servisa za set, ali nije ih uspjela iskoristiti pa se igrala 13. igra. Tie-break su puno bolje odigrao Mektić i Kudrjavceva koji su poveli s 3:0, a do kraja izgubili tek dva poena.

Za razliku od prvog seta, pakistansko-kineski par puno bolje odigrao je drugi i uz dva osvojena breaka stigao do poravnanja u setovima, a time i do produženog tie-breaka.

U cijelom trećem setu Mektić i Kudrjavceva nisu se našli u zaostatku. Ubrzo su stekli tri poena prednosti (7:4) i do konačnih 10:8 uspjeli održati.

Roland Garros prvo kolo:
Alla Kudrjavceva/Nikola Mektić - Zhaoxuan Yang/Aisam Ul Haq Qureshi 7:6 (2), 3:6, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!