Tenis

Sjajni Ćorić izgubio prvi set pa ekspresno slavio protiv Fabbiana

Jan Šneler • četvrtak, 31.05.2018.
Sjajni Ćorić izgubio prvi set pa ekspresno slavio protiv Fabbiana
Foto: EPA

Već smo navikli na Bornu Ćorića koji ne poznaje riječ predaja, ali ovako raspoložen i dominantan još je impresivniji...

Iako je Borna Ćorić bio veliki favorit protiv talijanskog tenisača, 115. na svijetu, Thomasa Fabbiana, početak meča nije bio obećavajuć za hrvatskog igrača. Ipak, rutinski odrađenim poslom, Ćorić je slavio i došao do trećeg kola Roland Garrosa.

Prvi set nije bio loš, Ćorić nije izgledao slabo, međutim jedna greška bila je dovoljna da odluči pobjednika prve dionice meča. Kako je set odmicao, nekako se činilo da će otići u tie-break, međutim jedna jedina break lopta, u desetom gemu, donijela je set Talijanu.

Bilo je pitanje vremena kada će hrvatski tenisač početi igrati svoj tenis, kvalitetni i preokrenuti rezultat. Već u prvom gemu, Ćorić oduzima servis protivniku i najavljuje taj očekivani povratak. Ipak, već u sljedećem gemu ponovno griješi i dopušta Fabbianu da izjednači. Takav brzi gubitak breaka nije obeshrabrio hrvatskog tenisača koji je u petom gemu ponovno došao do breaka i vrlo brzo poveo s 2:4.

U sedmom gemu, Ćorić još jednom dolazi do breaka i sigurnim servisom, sa 6:2 poravnava rezultat u setovima. Postalo je jasno kako se Ćorić zagrijao i krenuo s odličnim tenisom. U naredna dva seta to je i demonstrirao. Posebno je impresivan treći set u kojemu je čak četiri puta oduzeo servis protivniku. Jedan jedini gem koji je Fabbiano uzeo u trećem setu bio je na servis Ćorića.

Nakon takve fantastične predstave, postalo je jasno kako Talijan nije na razini Ćorića te je pitanje trenutka kada će hrvatski tenisač završiti meč. To se vrlo brzo dogodilo. Dva puta je oduzeo servis Fabbianu i sa još jednih 6:1 zaključio meč i prošao u sljedeću fazu turnira.

U trećem kolu Ćorića očekuje pobjednik dvoboja između Diega Schwartzmanna i Adama Pavlaseka. Za očekivati je da će u treće kolo proći Schwartzmann, 12. tenisač svijeta te bi to bio ozbijni izazov za hrvatskog tenisača. Ipak, treba istaknuti kako je Ćorić već dva puta slavio protiv argentinskog tenisača, od čega jednom na zemlji prošle godine u Marrakechu. Tada je bilo 6:2 6:2 za hrvatskog tenisača.

Roland Garros (m), drugo kolo:
Thomas Fabbiano (Italija) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:4 2:6 1:6 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10831.05.2018. u 18:28
    lijepo za gledati, nije postao nervozan, igrao svoju igru ..tako slomio protivnika, bravo
    narada108