Tenis

Škugor i King uspješno otvorili Roland Garros za drugo kolo mješovitih parova

Jan Šneler • četvrtak, 31.05.2018.
Škugor i King uspješno otvorili Roland Garros za drugo kolo mješovitih parova

Tek nešto više od sat vremena trebao je Vaniji King i Franku Škugoru da dođu do pobjede u prvom kolu Roland Garrosa u konkurenciji mješovitih parova...

Prije samog meča, Vania King i hrvatski tenisač Franko Škugor bili su izraziti favoriti protiv Sare Čakarević i Alexandrea Mullera. Taj status King i Škugor potvrdili su u meču te nastavljaju daljnje natjecanje.

Napeto je bilo u prvom setu. Čakarević i Muller su došli do breaka u drugom gemu i vrlo brzo došli do gema prednosti. Vodili su nakon pet gemova 4:1 te se činilo kako će prvi set pripasti njima. Ipak, fantastičnom završnicom King i Škugor dolaze do seta. Američko-hrvatski par osvojio je pet gemova u nizu i sa 4:6 došao do slavlja nakon prvog seta.

Iskustvo je očito presudilo te su King i Škugor u drugom setu još bolje igrali. Već u prvom gemu dolaze do breaka što izrazito negativno djeluje na Čakarević i Mullera. Vidjevši kako je set pri kraju, američko-hrvatski par nastoji što prije doći do završetka te uzimaju još jednom servis protivnicima. Konačno, sa 2:6 dolaze do slavlja u drugom setu te prolaze u drugi krug turnira.

U sljedećem kolu, Škugor i King igrat će protiv boljih iz dvoboja Ninomiya/McLachlan te Chan/Dodig. Jasno je kako se nadamo da će drugi nositelji, Latisha Chan i Ivan Dodig, opravdati očekivanja i proći dalje te će Hrvatska sigurno imati barem jednog predstavnika u četvrtfinalu. Ovo bi mogao biti dobar Grand Slam za hrvatske predstavnike, barem u konkurenciji mješovitih parova, jer u gornjem dijelu ždrijeba motivirano čeka i Mate Pavić u paru s Gabrielom Dabrowski.

Roland Garros, mješoviti parovi, prvo kolo:
Sara Čakarević/Alexandre Muller - Vania King/Franko Škugor 4:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!