Košarka

Musa: "Pokazali smo da možemo igrati 40 minuta na visokom nivou", Nazor: "Mislimo se vratiti"

Sportnet • četvrtak, 31.05.2018.
Musa: "Pokazali smo da možemo igrati 40 minuta na visokom nivou", Nazor: "Mislimo se vratiti"
Foto: FaH

Pobjedom u trećoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske Cedevita je stigla na korak do nove obrane naslova. Dok iz Cedevite žele posao završiti već u sljedećem susretu, iz Cibone vjeruju kako mogu izboriti i odlučujuću, petu utakmicu...

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Već poslije druge utakmice rekao sam da nisam čestitao momcima jer serija još nije gotova. Odigrali smo u dobrom ritmu i koncentrirano na obrani, zabili smo i nekoliko lakih koševa. Koristili smo sve igrače i svatko je dao svoj doprinos. Što se tiče Cherryja, koga nema, nema, to je kolektivni sport. Kad je pristup pravi to se može nadoknaditi, tu je i Toni Perković dao svoj doprinos, no siguran sam da je i prvu utakmicu bio takav odnos momčadi prema igri da bi dobili. Idemo dalje i probat ćemo napraviti sve da dobijemo sljedeću utakmicu."

Džanan Musa, igrač Cedevite: "Očekivali smo jednu ovakvu utakmicu i bili smo spremni na to da Cibona u jednom trenutku mora fizički pasti. To smo iskoristili i pokazali da 40 minuta možemo igrati na zavidnom nivou. Jako sam sretan zbog ove pobjede jer smo došli na korak do osvajanja naslova, što je jako bitno. Prije utakmice dogovorili smo se da je najbitnija stvar da se svi potučemo na terenu. Malo je ostalo do kraja sezone i ne bi trebali sad napraviti kiks koji bi nas doveo u neugodnu situaciju."

Ante Nazor, trener Cibone: "Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi, bili su bolji u svim segmentima igre. Stvarno su nas izbili iz tenisica, nismo uspjeli odgovoriti energijom. Imao sam osjećaj da smo stalno oko centra i da ne možemo postaviti napad. Kad ćemo analizirati video ne znam hoćemo li vidjeti koš protivnika koji brane. Mislimo se opet vratiti na ovaj teren i u petoj utakmici."

Marin Rozić, krilo Cibone: "Rekao bih da danas nismo bili energetski na razini, a ni kvalitetom nismo bili blizu onoga što možemo. Ušli smo u jedan Cedevitin mlin gdje su oni izmijenili sve igrače i na kraju je završilo tako kako je. Mislim da je ovo samo jedna utakmica, definitivno očekujem reakciju svih nas iz Cibone i mogu vam obećati da ćete sigurno gledati bolju Cibonu u sljedećem susretu."

KK Cedevita

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!