Nogomet

VIDEO: BiH na krilima Edina Višće slavila kod Južne Koreje, visoka pobjeda Australije

Petar Jenjić • petak, 01.06.2018.
VIDEO: BiH na krilima Edina Višće slavila kod Južne Koreje, visoka pobjeda Australije
Foto: EPA

Danas su odigrane su dvije prijateljske utakmice, a dva sudionika predstojećeg Svjetskog prvenstva upisali su pobjedu i poraz. Južna Koreja na domaćem je terenu poražena od Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1, dok je Australija upisala visoku 4:0 pobjedu protiv Češke...

Jeonju je ugostio prijateljsku utakmicu između Južne Koreje i Bosne i Hercegovine, a do pobjede 3:1 stigla je momčad Roberta Prosinečkog na krilima Edina Višće koji je postigao sva tri pogotka.

Bosna je do vodstva stigla u 28. minuti kada je Ćivić ubacio, a Višća prihvatio loptu i pogodio za 1:0. Međutim, već dvije minute kasnije na drugoj strani uzvraća domaćin, strijelac je bio Jae-Sung Lee. Do kraja poluvremena gostujuća momčad vratila se u vodstvo kada je Duljević dalekometnom loptom pronašao Višću koji je ponovno bio precizan i pospremio loptu u gol.

U nastavu susreta prevelikih prilika nije bilo, Koreja je nešto pokušavala, ali bez konkretne šanse. Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko pobjednika pobrinuo se svojim trećim pogotkom Edin Višća u 79. minuti.

Visoku 4:0 pobjedu upisala je Australija koja je u Austriji odigrala prijateljski susret protiv Češke. Dva puta se u strijelce upisao Mathew Leckie, jednom je protivničku mrežu zatresao Andrew Nabbout, kao i Jakob Jugas koji je postigao autogol.

Prijateljske utakmice:
Australija - Češka 4:0
Južna Koreja - BiH 1:3

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!