Košarka

Ante Tomić prvo ime Barcelone u pobjedi i prolasku u polufinale

Petar Jenjić • petak, 01.06.2018.
Ante Tomić prvo ime Barcelone u pobjedi i prolasku u polufinale
Foto: EPA

Košarkaši Barcelone u odlučujućoj, trećoj utakmici četvrtfinala ACB lige uspjeli su osigurati prolazak među četiri najbolje momčadi. Katalonska momčad do pobjede protiv MoraBanc Andorre stigla je rezultatom 91:71, a među najboljima u pobjedi bio je Ante Tomić...

Nakon razočaravajućeg nastupa u prvoj utakmici i visokog poraza Barcelona se uspjela stabilizirati i dvjema uzastopnim pobjedama doći do prolaska u polufinale ACB lige.

U odlučujućoj trećoj utakmici katalonska je momčad na domaćem terenu svladala MoraBanc Andorru rezultatom 91:71 i tako s ukupnih 2-1 izboriti ulazak među četiri najbolje ekipe gdje ih čeka dvoboj s Baskonijom.

Već je u završnici prve četvrtine Barcelona došla do prve dvoznamenkaste prednosti (26:16), rezultata kojim je i zaključila prvih deset minuta. Gosti su se u završnici prvog poluvremena uspjeli spustiti na pet koševa minusa (41:36), ali više od toga nije išlo. U nastavku susreta Barcelona se uspjela vratiti na dvoznamenkastu razliku, a u posljednjih 18 minuta nijednom nije ispustila 15 poena viška.

Ante Tomić bio je prvo ime Barcelone s 15 poena (7/12 za dva, slobodna bacanja 1/2) i deset skokova za nešto više od 27 minuta provedenih na parketu. 15 koševa u redovima Barcelone dodao je i Adam Hanga, dok je Victor Claver susret zaključio s 14 poena.

Najbolji je u gostujućim redovima bio Jaka Blažić s 13 poena, po 11 koševa dodali su David Jelinek i Andrew Albicy (pet asistencija).

ACB liga, četvrtfinale:
Barcelona - MoraBanc Andora 91:71 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!