Nogomet

Mancini: "Italija može biti u rangu Francuske za godinu dana"

Petar Jenjić • subota, 02.06.2018.
Mancini: "Italija može biti u rangu Francuske za godinu dana"
Foto: EPA

Talijanski izbornik Roberto Mancini vjeruje kako je njegova momčad na pravom putu i da može biti u rangu Francuske već sljedeće godine...

U sinoć odigranoj prijateljskoj utakmici u Nici domaćin Francuska je s 3:1 svladala Italiju i tako nastavila pripremne utakmice na pravi način. Umtiti, Griezmann i Dembele bili su strijelce za Francuze, dok je za Talijane pogodak postigao Bonucci.

Očekivano, utakmica je poslužila kao eksperiment za obje momčadi, a posebno Italiju za koji su debitirali Domenico Berardi, Mattia Caldara i Rolando Mandragora. Izbornik Roberto Mancini vjeruje kako njegova reprezentacija može biti u rangu Francuske već za godinu dana.

"Ovakve nam utakmice pomažu u stjecanju iskustva. Nitko ne voli gubiti, ali bilo je trenutaka kada smo mogli izjednačiti na 2:2. Naravno, postoji razlika između nas i Francuske u ovom trenutku, sada su superiorni i imaju jako puno igrača na raspolaganju. Moramo raditi i naučiti kako joj se približiti, ali na pravom smo putu. Možda najvažnija stvar jest da su debitanti odigrali dobro i ako nastavimo ovako igrati za godinu dana možemo biti na njihovom nivou", kazao je Mancini za Rai Sport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!