Tenis

Sjajan meč Marina Čilića za osminu finala Roland Garrosa

Petar Jenjić • subota, 02.06.2018.
Sjajan meč Marina Čilića za osminu finala Roland Garrosa
Foto: EPA

Marin Čilić odigrao je odličan meč u trećem kolu Roland Garrosa i za nešto više od sat i pol provedenih na terenu svladao Amerikanca Stevea Johnsona...

Nakon dva tek solidna meča Marin Čilić podigao je svoju igru i u trećem kolu lakoćom stigao do pobjede protiv Amerikanca Stevea Johnsona. Četvrtom igraču svijeta proradio je napokon i prvi servis što je ostavilo Johnsona bez prave prilike u meču.

Hrvatski tenisač slavio je nakon nešto više od sat i pol vremena provedenih na terenu sa 6:3, 6:2, 6:4. U cijelom meču nije dozvolio nijednu break loptu, a na prvom servisu izgubio je tek pet poena.

U osmini finala igrat će protiv Fabija Fogninija koji je nakon pet setova i nešto više od tri i pol sata igre svladao Britanca Kylea Edmunda. Do sada su odigrali tri meča, a posljednji se odvio još 2011. godine u Pekingu kada je slavio hrvatski tenisač.

Sjajno, gotovo pa bolje nije mogao, Čilić je krenuo u meč protiv Johnsona i odmah u prvom servis gemu došao do breaka, nakon odlično odigrane skraćene lopte. Prvi hrvatski reket u pojedinačnoj konkurenciji poveo je s 3:0 i bez većih problema održavao stečenu prednost do kraja seta. Odlično je funkcionirao i servis, posebno prvi, na koje je izgubio tek dva poena (15/17).

Čilić je isto krenuo i u drugi set, došao do vodstva 0:40, Amerikanac je spasio dvije break prilike, ali treću nije uspio. Za razliku od prvog seta treći nositelj nije se zadovoljio jednim breakom u drugom, potpuno je kontrolirao tijek rezultata, pri rezultatu 4:2 napravio još jedan break i lakoćom zaključio set u svoju korist.

Rezultat se u trećem setu nije promijenio sve do 4:4. Johnson je, kao i Čilić u cijelom meču, bio siguran na servisu i nije dopuštao prilike protivniku za oduzimanje servisa. Ipak, u devetom gemu hrvatski tenisač stigao je do break lopti, iskoristio treću, a zatim i zaključio meč u svoju korist.

Roland Garros, treće kolo:
Marin Čilić (3) - Steve Johnson 6:3, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!